Greșeli când speli la mașina de spălat care vă vor strica hainele

S-ar părea că poate fi ușor să speli lucrurile într-o mașină de spălat: am aruncat rufele în cuvă am turnat detergentul și am apăsat butonul. 

Dar chiar și aici există subtilități! 

Vă spunem ce greșeli face aproape toată lumea când spală la mașină.

1. FOLOSIM PREA MULT DETERGENT DE RUFE

Cantitatea de detergent nu afectează calitatea spălării. Chiar dimpotrivă, dacă mergi prea departe cu ea, atunci există șanse mari ca lucrurile să rămână lipicioase. Prin urmare, nu ignorați recomandările privind utilizarea detergenților de pe ambalaj.

2. SARIM PESTE PRESPALARE

De la spălarea regulată a petelor individuale, pot apărea găuri pe țesătură, așa că dacă există o contaminare puternică a lucrurilor, este mai bine să utilizați funcția de pre-spălare.

ce greseli faci cand speli la masina si nu stiai

3. ALEGEM MODUL DE CENTRIFUGARE GREȘIT

Mașinile moderne de spălat setează automat viteza de centrifugare în funcție de modul de spălare. Cu toate acestea, uneori este mai bine să ajustați manual rotația. 

De exemplu, blugii se recomandă să fie storși la o viteză de 800-900 rpm, iar lucrurile delicate nu pot rezista la mai mult de 400 rpm.

4. SUPRAÎNCĂRCĂM MAȘINA DE SPĂLAT

O mașină supraîncărcată își face treaba mai rău, iar dacă bateți regulat tamburul în globii oculari, atunci dispozitivul se poate chiar defecta. 

Pentru a evita acest lucru, folosiți regula unei mâini: după ce ați încărcat lucrurile în mașină, încercați să plasați o palmă deschisă deasupra lor în poziție verticală. 

Dacă degetele se sprijină pe peretele superior al tamburului, atunci nu ar trebui să adăugați mai multe rufe.

5. IGNORAM ETICHETELE

Toate informațiile despre cum să îngrijim textilele sunt de obicei indicate sub formă de simboluri pe o etichetă specială, pe care uneori nici nu ne uităm și, dacă ne uităm, o ignorăm. 

Dacă eticheta spune că articolul poate fi spălat numai manual, atunci nu ar trebui să riscați să îl aruncați în mașina de spălat. 

După o singură utilizare, nimic nu se poate întâmpla cu un lucru, dar datorită spălării obișnuite la mașină, acesta se va uza mult mai repede.

6. NU TRAGEM FERMOARELE

Dinții fermoarelor de pe haine și lenjeria de pat se pot prinde de alte lucruri și le pot strica sau chiar deteriora tamburul mașinii de spălat în sine.
MAI POTI CITI