Ce să vizitezi în Croația: plaje, orașe, obiective turistice, cazare ieftină

Sumar: plaje de vizitat in Croația, harta obiective turistice orașe de vizitat in Croația, statiuni si obiective turistice ieftine Croația, unde sa te cazezi in vacanta in Croația la mare

Croația este o destinație de vacanță ideală pentru cei care iubesc natura, cultura și istoria. 

Acest articol îți va prezenta câteva dintre cele mai frumoase locuri pe care le poți vizita în Croația, precum și sfaturi despre unde să te cazezi, ce să mănânci și ce să faci.

Ce să vizitezi în Croația


Croația are o varietate impresionantă de obiective turistice, de la orașe pline de farmec și monumente istorice, până la parcuri naționale și plaje superbe. 

Iată câteva sugestii de locuri pe care nu trebuie să le ratezi:

- Zagreb: capitala Croației este un oraș vibrant și cosmopolit, unde poți admira arhitectura elegantă, muzee interesante și piețe animată. 

Nu uita să vizitezi Catedrala Sfântul Ștefan, Muzeul Național de Artă și Piața Ban Jelačić.


- Dubrovnik: cunoscut și ca "Perla Adriaticii", Dubrovnik este un oraș fortificat care îți va tăia respirația cu frumusețea sa. 

Te poți plimba pe zidurile medievale, explora străduțele înguste și piațetele pitorești, sau relaxa pe una dintre plajele din apropiere. 

Dubrovnik este și un loc popular pentru fanii serialului Game of Thrones, care pot recunoaște multe dintre locațiile folosite în filmare.

- Split: al doilea cel mai mare oraș din Croația este un amestec fascinant de modern și antic, unde poți găsi atât clădiri contemporane, cât și ruine romane. 

Cel mai renumit obiectiv turistic este Palatul lui Dioclețian, o impresionantă construcție din secolul al IV-lea, care găzduiește acum magazine, restaurante și locuințe. Split este și un punct de plecare pentru a vizita insulele din apropiere, cum ar fi Hvar, Brač sau Korčula.

- Plitvice: acest parc național este un adevărat paradis natural, unde poți admira lacuri turcoaz, cascade spectaculoase și păduri verzi. 

Parcul are 16 lacuri interconectate printr-un sistem de peste 90 de cascade, care creează un peisaj de vis. Poți explora parcul pe jos, cu barca sau cu trenulețul electric.

- Zadar: acest oraș de pe coasta Dalmației este un loc plin de istorie și cultură, dar și de inovație și creativitate. 

Aici poți vedea biserici vechi, porți romane și muzee interesante, dar și atracții moderne, cum ar fi Orga de Mare sau Salutul Soarelui. 

Orga de Mare este o instalație artistică care produce sunete muzicale prin valurile mării, iar Salutul Soarelui este o platformă circulară care se iluminează cu energie solară în diferite culori.

- Makarska: dacă ești în căutarea unei plaje superbe, Makarska este locul potrivit pentru tine. Acest oraș de pe Riviera Makarska are o plajă lungă de nisip fin, cu ape limpezi și muntele Biokovo ca fundal. Aici poți face baie, bronzat, sporturi nautice sau pur și simplu te poți bucura de atmosfera relaxantă.

Unde să te cazezi în Croația


Croația are o ofertă variată de cazare, pentru toate gusturile și bugetele. Poți alege dintre hoteluri, pensiuni, apartamente, vile sau campinguri. Iată câteva recomandări de cazare în funcție de destinația ta:

- Zagreb: dacă vrei să fii aproape de centrul orașului și de principalele atracții, poți opta pentru un hotel de 4 sau 5 stele, cum ar fi Esplanade Zagreb Hotel, Hotel Dubrovnik sau Hotel Academia. 

Dacă preferi ceva mai ieftin și mai intim, poți alege o pensiune sau un apartament, cum ar fi Guesthouse Sermageova, Apartments & Rooms Flowers sau Apartment Centar.

- Dubrovnik: dacă vrei să te cazezi în interiorul zidurilor orașului, poți alege un hotel boutique, cum ar fi The Pucic Palace, Hotel Stari Grad sau Hotel Excelsior. 

Dacă vrei să te cazezi în afara zidurilor, dar totuși aproape de oraș, poți alege un hotel de lux, cum ar fi Hotel Bellevue, Hotel Dubrovnik Palace sau Hotel Rixos Libertas. 

Dacă vrei să te cazezi mai departe de oraș, dar să ai o priveliște superbă asupra mării, poți alege o vilă sau un apartament, cum ar fi Villa Orsula, Villa Dubrovnik sau Apartments More.

- Split: dacă vrei să fii în centrul orașului și să ai acces la Palatul lui Dioclețian, poți alege un hotel istoric, cum ar fi Hotel Vestibul Palace, Hotel Peristil sau Hotel Slavija.

Dacă vrei să fii mai aproape de plajă și de port, poți alege un hotel modern, cum ar fi Radisson Blu Resort & Spa, Hotel Park sau Hotel Atrium. 

Dacă vrei să fii mai departe de agitația orașului, poți alege o pensiune sau un apartament, cum ar fi Guesthouse Fjaka, Apartments Gajeta sau Apartments Znjan.

- Plitvice: dacă vrei să fii cât mai aproape de parcul național și să te bucuri de natură, poți alege un hotel din interiorul parcului, cum ar fi Hotel Jezero, Hotel Plitvice sau Hotel Bellevue. 

Dacă vrei să fii mai ieftin și mai confortabil, poți alege o pensiune sau un apartament din afara parcului, cum ar fi Guesthouse Plitvice Villa Verde, Apartments Ruhige Lage sau Apartments Lika.

- Zadar: dacă vrei să fii în centrul orașului și să ai acces la atracțiile culturale și istorice, poți alege un hotel elegant, cum ar fi Hotel Bastion, Art Hotel Kalelarga sau Almayer Art & Heritage Hotel. 

Dacă vrei să fii mai aproape de plajă și de marea Adriatică, poți alege un hotel cu vedere la mare, cum ar fi Falkensteiner Club Funimation Borik, Hotel Kolovare sau Hotel Mediteran. 

Dacă vrei să fii mai departe de oraș și să ai mai multă liniște și intimitate, poți alege o vilă sau un apartament, cum ar fi Villa Vanilla, Villa Triana sau Apartments Donat.

- Makarska: dacă vrei să fii pe plajă și să ai o vacanță relaxantă, poți alege un hotel cu facilități de wellness și divertisment, cum ar fi Hotel Meteor, Hotel Park Makarska sau Hotel Biokovo.

Dacă vrei să fii mai aproape de centrul orașului și de viața de noapte, poți alege un hotel mai mic și mai accesibil, cum ar fi Hotel Osejava, Hotel Porin sau Hotel Dalmacija. 
MAI POTI CITI