Cât de eficientă este Aromaterapia și cum ne Afectează Mirosurile Sănătatea

Wiki ce este aromaterapia ➢ la ce ajuta aromaterapia ➢ difuzor aromaterapie utilizare ➢ aromaterapia referat ➢ aromaterapeut ➢ esente naturale folosite in aromaterapie

Modul în care o persoană percepe un miros este influențat de starea sa, de senzații, de fiziologie, de exemplu, atunci când unei persoane îi este foame, mirosul unei fripturi suculente îi va provoca mai multă bucurie decât aroma gelului de duș preferat. 

Și invers: oamenii de știință sugerează că mirosurile pot afecta starea de spirit. 

Intr-un studiu, au fost selectați 56 de bărbați și femei sănătoși. Ei au fost instruiți să inhaleze aroma de lămâie, care ar trebui să excite, și de lavandă, care ar trebui să calmeze, și în ultimul rând să miroasă apa, care se presupune că nu miroase a nimic. 

S-a dovedit că mirosul de lămâie îmbunătățește starea de spirit a subiecților, dar nu a existat niciun efect de la lavandă

Oamenii de știință au descoperit, de asemenea, că mirosurile pot provoca emoții și trezi amintiri

Aceste amintiri pot fi împărțite în două tipuri. Primul este atunci când o persoană a mirosit o dată mirosul și apoi l-a recunoscut din nou. 

pareri aromaterpaia wiki beneficii si contraindicatii

Acest lucru se datorează experienței pe care o persoană o primește în timpul vieții. Astfel de mirosuri nu sunt legate de stilul de viață al unei persoane, de preferințele și emoțiile sale, ci reflectă doar realitatea. 

Al doilea tip sunt mirosurile autobiografice care evocă asocieri și amintiri personale. Acest tip de amintiri provoacă un răspuns emoțional mai mare la oameni și atât negativ, cât si pozitiv

Prin urmare, mirosurile autobiografice ajută la reducerea nivelului de anxietate, înveselesc sau, dimpotrivă, pot provoca panică dacă mirosul este asociat cu evenimente tragice.

Aromaterapia este o metodă de medicină alternativă. 

Folosește uleiuri esențiale pentru a îmbunătăți starea umană. Acestea pot fi uleiuri din plante precum bergamota, menta, iarba de lămâie, arbore de ceai, lavanda, rozmarin, salvie. 

Nu este necesar să le inhalați cu atomizatoare sau difuzoare: aromaterapia este chiar dacă o persoană utilizează câteva picături de ulei pe corp sau adaugă sare de mare aromată în baie.

Unele studii indică faptul că aromaterapia poate reduce anxietatea, poate îmbunătăți somnul și poate îmbunătăți calitatea vieții persoanelor cu boli cronice

Dar nu există dovezi științifice că aromaterapia ajută la prevenirea oricărei boli.

Centrul Național pentru Asistență Medicală Complementară din SUA nu aprobă aromaterapia, iar Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA nu reglementează produsele care sunt făcute pentru aceasta. 

Aromaterapia trebuie tratată cu prudență: uleiurile pot provoca alergii, mâncărime și iritații ale pielii. 

Persoanele diagnosticate cu boli pulmonare, alergii cutanate, probleme cardiace trebuie să consulte un medic înainte de ședință. 
MAI POTI CITI