5 Semne că ai o RELAȚIE de CUPLU toxică și nesănătoasă
Rezumat: ce trebuie sa oferi într-o relație • ce înseamnă o relație de cuplu toxică • ce înseamnă o relație sănătoasă • ce înseamnă o relație serioasă
Există câteva semne comune la care ar trebui să fii atentă pentru fericirea și siguranța ta.
1. „Dacă încetezi să mă mai iubești, voi muri!”
Părinții susțin că vor înceta să mai iubească copilul dacă acesta nu se comportă așa cum își doresc; prietenii sunt forțați constant să-și demonstreze loialitatea; persoana iubită spune că va muri dacă relația se termină.
Toate acestea pot fi rezumate într-un singur cuvânt: extrem. Și acesta este, de asemenea, un semn al iubirii nesănătoase.
Despărțiri și reuniuni constante, certuri zgomotoase și împăcări furtunoase. Totul este fie foarte bine, fie foarte rău - parcă ai merge constant pe o margine foarte îngustă. Astfel de manifestări contradictorii reprezintă un semn de abuz emoțional, care se poate transforma în abuz fizic.
2. De ce nu ai răspuns încă la mesaj? L-am trimis acum un minut!”
La începutul unei relații, poate părea drăguț că un partener îți cere constant atenția . La urma urmei, în primele luni cu o persoană vrei să împarți tot ce este în lume.
Dar dacă, în timp, curiozitatea a devenit obsesie, acesta este primul semn alarmant că ai devenit obiectul unei iubiri nesănătoase.
Dacă ți se cere să fii în contact 24/7 cu apeluri și mesaje nesfârșite, indignat atunci când nu răspunzi instantaneu, aceasta este una dintre modalitățile de a fi ținută sub control.
Adesea, părinții stabilesc un model similar de comportament încă din copilăria copilului. Atunci este și mai greu să vezi într-un astfel de comportament un semn de iubire nesănătoasă. Amintiți-vă, relațiile normale, fie ele romantice sau de familie, sunt construite pe încredere.
3. „Încă nu poți face nimic”
Este important ca o persoană să simtă sprijinul celor dragi: atât atunci când rezolvă probleme minore, cât și în situații dificile când vrem să ne schimbăm locul de muncă sau să ne asumăm un nou proiect.
Dar în relațiile nesănătoase, toxice, în loc de sprijin, s-ar putea să ai parte de ridicol sau de condamnare.
Este posibil să observați că partenerii încearcă în mod deliberat să vă rănească cu un cuvânt, lovind fix în respectul de sine . Și când încerci să spui că astfel de cuvinte sunt neplăcute, nu primești decât mai multă condamnare.
Când încrederea în sine este subminată, ești mai ușor de gestionat: o persoană care nu crede în sine este dependentă de un partener.
Acest lucru nu poate fi realizat dacă vă dezvoltați în mod constant, încercați lucruri noi și nu vă temeți de schimbare. Prin urmare, cineva care în