SIROPUL de Arțar păreri beneficii, valori nutriționale, utilizare și dacă este indicat în diabet

În acest articol veți găsi informații despre Sirop de artar valori nutritionale, Sirop de artar păreri forumuri, Sirop de artar grad a, Sirop de artar diabet, Sirop de artar utilizare, Sirop de artar fara zahar

Siropul de arțar este după părerea multora o alegere sănătoasă. Beneficiile siropului de arțar sunt net superioare contraindicațiilor.

Siropul de arţar se obţine din seva arţarului de zahăr, arţarului negru sau arţarului roşu. Siropul de arțar are un conţinut de zahăr de 60% – 70%, ce îi oferă un gust delicios, dar şi o mulţime de beneficii.

Siropul de arțar conţine foarte mult mangan şi zinc şi are un efect antioxidant dar, pe lângă aceasta, este un îndulcitor natural ce poate fi consumat şi de diabetici şi de persoanele cu probleme cardiace.

Siropul de artar este un indulcitor natural, iar studiile au demonstrat superioritatea lui fata de zahar din punct de vedere al substantelor nutritive pe care acesta le contine. 

wiki sirop de arțar beneficii contraindicații utilizare

Siropul de arțar este clasificat in mai multe categorii: A, B, C si D. (A – are culoarea cea mai deschisa si este mai slab aromat, iar D – este cel mai inchis la culoare si cu o aroma puternica de artar).

Siropul pur contine in jur de 52 de calorii la o lingura, in timp ce zaharul alb contine in jur de 49 de calorii. 

Însă chiar dacă siropul de artar este un indulcitor cu un indice glicemic mediu, utilizarea lui la persoanele cu diabet NU este recomandata, cu exceptia cazului in care medicul recomanda asta.

Acesta contine aproximativ 24 de antioxidanti, in special polifenoli (de exemplu, quebecol), flavonoide, acizi organici, aminoacizi, dar si vitamine (B2, B1, B3 si B5) si minerale (mangan, dar și calciu, zinc, potasiu, magneziu, fier).

Informații valori nutriționale ale siropului de arțar:

• Calciu – 7% din doza zilnică recomandată
• Potasiu – 6% din doza zilnică recomandată
• Fier – 7% din doza zilnică recomandată
• Zinc – 28% din doza zilnică recomandată
• Mangan – 165% din doza zilnică recomandată

Indicele glicemic al siropului de arțar este de aproximativ 54 în comparație cu un scor de aproximativ 65 pentru zahărul din trestie. Aceasta înseamnă că siropul de arțar influențează nivelul zahărului din sânge mai puțin decât zahărul de masă.

Contraindicațiile siropului de arțar

Deși are o mulțime de beneficii, nu trebuie să uităm că siropul de arțar are un conținut mare de zahăr care poate provoca neplăceri persoanelor care au probleme cu greutatea sau cu glicemia.

Siropul de artar reprezinta de fapt 66-70% zahar si nu este cazul sa il consumi in exces. Prea mult zahar in organism iti creste riscul de obezitate, diabet, niveluri nesanatoase de grasimi si colesterol in organism si tensiune crescuta. Prin urmare, indiferent de beneficiile siropului de artar, consuma-l cu moderatie.
MAI POTI CITI