DON MATTEO rezumat serial italian Național TV. Povestea celor 259 de episoade. Wiki actori, distribuție, muzică.

Înainte de a vedea pe scurt rezumatul serialului DON MATTEO, vă spune ca un wiki că în Italia, s-au terminat în această toamnă filmările ultimelor episoade pentru noul sezon al serialului „Don Matteo”. 

După 22 de ani, 13 sezoane și 259 de episoade, actorul principal Terence Hill (82 de ani) și-a luat la revedere de la bereta șmecheră, bicicleta de încredere și hainele negre de preot.

Serialul DON MATTEO va continua, iar noul personaj principal va fi Don Massimo, interpretat de actorul italian Raoul Bova (50 de ani), care va schimba și bicicleta cu o motocicletă.

Interacțiunea dintre personaje: preotul, poliția, primarul orașului și alții este atât de bine realizată încât face această comedie să fie extrem de încântătoare.

Rezumatul DON MATTEO  poveste pe scurt a celor 259 de episoade a unui serial italian de care te vei îndrăgosti.

Serialul „Don Matteo” (2000) este o comedie polițistă al cărei al 13-lea sezon e așteptat anul viitor, la televiziunea italiană Rai 1.

don matteo rezumat ultimele episoade serial italian

Alături de Terence Hill, din distribuție mai fac parte: Nino Frassica (în rolul Antonio Cecchini, cel mai bun prieten al lui Matteo și una dintre sursele de umor ale serialului), Flavio Insinna (în rolul căpitanului Flavio Anceschi), Milena Miconi (care interpretează rolul Laura, primarul din Gubbio și femeia pe care-o iubește căpitanul Anceschi), Simone Montedoro (în rolul căpitanului Giulio Tommasi).

Primul sezon din „Don Matteo” are 16 episoade și a avut premiera în Italia, în ianuarie 2000.

Matteo Minelli-Boldrini (personajul principal) s-a născut în orășelul italian Gubbio. El a fost botezat în biserica San Giovanni, de către Don Luigi, care l-a încurajat apoi să devină el însuși preot. 

Când bătrânul a murit, părintele Matteo (Terence Hill), cunoscut de toată lumea ca Don Matteo, a preluat el însuși biserica din însorita localitate. 

Dar Don Matteo se remarcă imediat nu numai pentru felul în care-și face slujbele la altar, ci mai ales pentru talentul său neobișnuit în investigarea infracțiunilor locale.

Don Matteo are de partea lui nu numai haina de sacerdot, ci și capacitatea de a înțelege problemele oamenilor și disponibilitatea de a le fi mereu de ajutor. 

Mai mereu, preotul-detectiv acesta face investigații paralele cu cele ale carabinierilor locali. Spre disperarea acestora, este primul care și rezolvă cazurile.

Mai mult, Don Matteo nu numai că îi prinde pe „cei răi”, dar îi și face să mărturisească și să se căiască de faptele lor, ca un adevărat preot. 

Este adevărat că primește ajutor „din interior”, de la prietenul său cel mai bun, carabinierul Antonio „Nino” Cecchini (Nino Frassica). Acesta îi dă informații despre cursul anchetelor poliției, dar rezolvarea îi aparține.

Distribuție și personaje DON MATTEO

Terence Hill în rolul părintelui Matteo Minelli-Bondini: protagonistul serialului și un preot catolic cu o perspectivă impresionantă asupra naturii umane, ajutând secția de carabinieri în rezolvarea crimelor (de obicei cazuri de crimă). (sezoanele 1-prezent)

Nino Frassica în rolul Mareșalului Antonino „Nino” Cecchini: Mareșalul secțiilor militare de poliție militară Gubbio și Spoleto Carabinieri și cel mai bun prieten al părintelui Matteo. (sezoanele 1-prezent)

Flavio Insinna ca căpitan Flavio Anceschi: căpitan al secției militare de poliție Gubbio Carabinieri. (sezoanele 1–5)

Simone Montedoro în rolul căpitanului Giulio Tommasi: căpitanul secției militare de poliție militară 

Gubbio și Spoleto Carabinieri, succesorul lui Anceschi. (sezoanele 6-10)

Maria Chiara Giannetta în rolul căpitanului Anna Olivieri: căpitan al secției militare de poliție a Carabinieri din Spoleto, succesorul lui Tommasi. (sezoanele 11-prezent)

Natalie Guetta ca Natalina Diotallevi: menajera părintelui Matteo. (sezoanele 1-prezent)

Francesco Scali ca Pippo Gimignani-Zerfati: sacristanul părintelui Matteo. (sezoanele 1-prezent)
MAI POTI CITI