Adevărata Legendă a lui Moș Nicolae pe înțelesul copiilor pe care trebuie să o știe toți

Haideți să facem adevărata legendă a lui Moș Nicolae să fie pe înțelesul copiilor și apoi să vedem ce spun și textele tradiției populare despre povestea lui Moș Nicolae.

Legenda lui Moș Nicolae pe scurt pentru copii

Ideile principale din legenda lui Moș Nicolae pe scurt ne spun că acesta vine pe ferestre (chiar dacă nu a fost văzut niciodată de nicio persoană) și lasă cadouri în cizmele copiilor sau nuielușe ca pedeapsă pentru copii care au fost obraznici și nu au ascultat de părinţi. 

În unele zone, Moșul lasă în ghetuțe câte o ramură de nuc sau crenguțe subțiri cu nuci aurii sau argintii drept avertisment că trebuie îmbunătățit comportamentul.

Acestea sunt, de cele mai multe ori, puse în ghetuțe și cizmulițe, alături de bomboanele și alte dulciuri, pentru a recunoaște că copilul a făcut câteva lucruri obraznice de-a lungul anului. 

Aceasta este adevărata poveste despre bunătatea și generozitatea Moșului Nicolae!

adevarata legenda a  lui mos nicolae spusa pe intelesul copiilor

Adevărata legendă a lui Moș Nicolae așa cum apare ea în textele tradiției populare

O legendă populară spune că Sfântul Casian (sărbătorit pe 29 februarie) s-a plâns lui Dumnezeu că nu este atât de important. Între timp, Sfântul Nicolae a sosit umed și obosit, după ce a ajutat toată noaptea la salvarea unor oameni.

Apoi Dumnezeu i-a spus Sfântului Casian că sfinții importanți lucrează din greu și, de asemenea, i-a spus să plece și să se întoarcă după alți 4 ani.

Însă,, în general, tradiția populară spune că Sfântul Nicolae este al doilea om sfințit. 

Acesta stă în partea stângă a lui Dumnezeu (Sf. Mihail se află în dreapta) și păzește Soarele. Legenda populară ne spune că Soarele, plictisit să meargă mereu pe același drum și dezgustat de păcatele umane, încearcă continuu să scape.

Sfântul Nicolae nu păzește Soarele singur. El este ajutat de Sf. Toader. Acesta prinde Soarele primăvara (când este sărbătoarea lui), iar Sfântul Nicolae îl prinde iarna. Soarele încearcă întotdeauna să scape pentru că știe că Sfântul Nicolae este bătrân și că nu are cal.

Cu toate acestea, cea mai faimoasă și răspândită legendă a Moșului Nicolae rămâne inspirată din viața lui Sf. Nicolae de altădată, care îl descrie drept patronul copiilor.

Este legată de povestea a trei fete foarte tinere și foarte sărace, care nu puteau fi date în calitate de soții pentru că nu aveau zestre; fetele și tatăl lor plângeau disperate și Sfântul Nicolae, atins de mila lor, de lacrimi și de suferința lor, a decis să le ajute donându-le trei saci de monede de aur, câte unul pentru fiecare fată. 

Într-o noapte, a aruncat primul sac prin fereastra deschisă și a făcut același lucru cu al doilea sac în noaptea următoare.

În a treia noapte, după ce a găsit fereastra închisă, a coborât sacul prin horn, oferind sărmanei familii o bucurie infinită.
MAI POTI CITI