Cele mai periculoase 5 Alimente pe care le puteți avea în frigider și care îmgrașă

Vom trece în revistă cele mai nesănătoase 5 alimente pe care le puteți avea în frigider sau congelator. Alimentele de pe această listă sunt obișnuite, bogate în grăsimi trans, grăsimi saturate, zahăr și/sau sare.

Aceste alimente nocive pot adăuga calorii suplimentare, grăsimi, zahăr și sare în dieta dumneavoastră fără să vă dați seama.

1. Mezelurile

Carnea procesată (orice carne conservată prin afumare, vindecare sau sărare cu adaos de conservanți chimici) poate duce la un risc crescut de cancer de colon, potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului. Unii cercetători cred că conservanții utilizați în carnea procesată se pot transforma în agenți cauzatori de cancer în organism.

Mezelurile pot părea alimente sănătoase și sănătoase, dar conțin mult sodiu, pot fi bogate în grăsimi și unele au conservanți, cum ar fi nitrații.

pareri cele mai nocive alimente care ingrasa pe care le ai in frigider

2. Hot Dogs și cârnați

Hotdogurile si carnatii sunt alte carnuri procesate, pline de sodiu si grasimi. Potrivit Centers for Disease Control (CDC), americanii mănâncă mai mult decât dublul cantității recomandate de sodiu, iar salatele și cârnații conțin 520-680 de miligrame per porție, împreună cu până la 23 de grame de grăsime totală - 7 grame de grăsimi saturate – per porție.

În loc de hot dog și cârnați, alegerile mai sănătoase includ carne cu conținut scăzut de grăsimi și mai puțin sodiu, cum ar fi carnea de pasăre, muschiul de porc, friptura de vită și creveții. 

Încercați legumele la grătar, cum ar fi ciupercile portabella, vinetele sau ardeii roșii prăjiți pentru o alternativă gustoasă și fără grăsimi la hot-dogs sau cârnați.

3. Inghetata Gourmet

Ben & Jerry’s și Häagen-Dazs fac niște înghețată foarte gustoasă! Din păcate, acest lucru vine cu un preț ridicat pentru dieta ta.

O porție de ½ cană de înghețată Ben & Jerry's Chocolate Chip Cookie Dough conține 260 de calorii, 14 grame de grăsime, 9 grame de grăsimi saturate, 65 de miligrame de colesterol și 23 de grame de zahăr. Doar ½ cană de Häagen-Dazs cu ciocolată albă și zmeură are 290 de calorii, 16 grame de grăsime, 9 grame de grăsimi saturate, 90 de miligrame de colesterol și 27 de grame de zahăr.

Cei mai mulți dintre noi mănâncă de obicei de două ori dimensiunea porției enumerate, dublând grăsimile, caloriile, colesterolul și zahărul pe care le consumăm.

Vestea bună este că nu trebuie să renunți complet la înghețată. Căutați înghețată cu gust grozav, cu conținut scăzut de grăsimi, cu conținut scăzut de zahăr și, prin urmare, cu mai puține calorii.

4. Dressing-ul cremos pentru salată

Dacă frigiderul tău conține sticle sos Thousand Island sau dressing cu brânză albastră, este posibil să adaugi multe calorii, grăsimi și sodiu suplimentare.

Un sos cremos de 2 linguri adaugă aproximativ 120 de calorii, 12 grame de grăsime, 2,5 grame de grăsimi saturate și 380 de miligrame de sodiu în salată.

Măsurați sosul pentru salată și respectați dimensiunea de porție de 2 linguri. Căutați, de asemenea, versiuni ușoare ale unora dintre aceste preparate cremoase care au mai puține calorii și grăsimi. 

5. Bauturile carbogazoase și energizantele

Unul dintre principalii contributori de „calorii goale” sunt băuturile dulci: sifonul, ceaiul îndulcit, băuturile din fructe și băuturile pentru sport și energizante. Aceste băuturi conțin calorii din zahăr, de obicei cu puțină sau deloc aport nutrițional. 

Cercetările au arătat, de asemenea, că nu mâncăm mai puțin atunci când bem aceste băuturi îndulcite – mâncăm la fel de mult, adăugând calorii suplimentare în băuturile noastre.

Cea mai bună băutură este apa. Aceasta ar trebui să fie principala sursă de hidratare. 

Unele băuturi fără calorii, cum ar fi ceaiurile verzi și negre neîndulcite, sunt, de asemenea, surse bune de antioxidanți sănătoși. 

Laptele degresat și laptele pe bază de plante, cum ar fi laptele de migdale sau de cocos, au unele calorii, dar sunt și surse bune de mai mulți nutrienți, cum ar fi calciu, vitamina D, B-12, potasiu și magneziu.
MAI POTI CITI