REMEDII naturale pentru durerile în GÂT. Leacuri băbești durere în gât.

Sumar articol: leacuri bătrâneștii pentru durerea in gat, remedii care te scapă rapid de durerea in gat, tusea și durerea în gât remedii naturale, durerea în gât persistentă tratament naturist.

Fiecare apelează la diverse remedii naturale care să ne ajută să trecem mai repede peste durerile de gât, așa că am adunat o bună parte din aceste leacuri bătrânești pentru a le face cunoscute tuturor.

1) Ceaiul de Ceapă remediu bun pentru tratamentul durerilor în gât la înghițit

Ceaiul de ceapă nu se bea niciodată de plăcere, doar de nevoie. Este extrem de folositor atunci când avem de-a face cu o tuse sâcâitoare. Fiartă singură sau împreună cu 2-3 nuci în coajă, este un leac folosit din moși-strămoși
remedii batranesti pentru durerea de gat la inghitie care au efect


2) Antibioticele naturale pentru gat iritat

Preparatele naturale ce conțin uleiuri esenţiale(de lămâie, eucalipt, cimbru, mentă, pin, brad) sunt adevărate antibiotice naturale deosebit de puternice.

În special la copii, se pot utiliza siropuri ce conţin un amestec de plante imunostimulatoare în combinaţie cu propolis sau cu uleiuri esenţiale cu acţiune antibiotică şi antiseptică.

Preparatele ce conţin argint coloidal ajută la creşterea imunităţii, au acţiune antibiotică şi antivirală.

3) Plante medicinale antiinflamatoare și antiseptice

Plantele care cresc imunitatea nespecifică a organismului, au efecte antiseptice şi antiinflamatoare: echinacea, propolis, ghimbir, busuioc, cimbru, pătlagină, cimbrişor, lemn-dulce, scoarţă de salcie, muşeţel, tei, soc, muguri de plop, pin sau brad. Acestea se administrează sub formă de ceaiuri (îndulcite cu miere), tincturi, siropuri. 

Şi curcumina are efecte antiinflamatoare puternice. De asemenea, puteţi consuma miere, în amestec cu zeamă de lămâie sau ceai. Ceaiurile de (muşeţel, salvie, lemn-dulce sau nalbă-mare pot fi folosite atât intern, călduţe (două-trei căni pe zi), cu adaos de zeamă de lămâie şi miere naturală, cât şi pentru gargară.

4) Ghimbirul excelent remediu pentru amelioararea durerilor de gât iritat

Ceaiul de ghimbir este o altă opțiune pentru tratamentul tusei și a gâtului inflamat. Se iau câteva felii de rădăcină de ghimbir și se pune în apă fiartă.

Se lasă la infuzat pentru 10 minute și se servește cald. La fel de bine se poate adăuga puțin piper și câteva frunze de busuioc.

5) Cartofii excelent leac băbesc pentru durerile în gât

Un alt remediu bătrânesc folosit pentru tratamentul durerilor în gat este cel cu în care se dau pe răzătoare 1-2 cartofi, se pun pe o bucată de pânză/batic/tricou și se pun în jurul gâtului.

Unele rețete bătrânești recomandă stropirea cartofilor cu oțet sau spirt pentru „a trage răceala din gât”. Aceștia mai erau folosiți și pentru durerile de cap.

Știm, de asemenea, că bunica ne punea în picioare șosete înmuiate în oțet diluat cu apă caldă, ne învelea bine, bine și ne punea la somn, fiind tratamentul ei eficient pentru răceală și febră.
MAI POTI CITI