Tehnica respiraţia 4-7-8 păreri forumuri: Somn uşor şi odihnitor în doar 60 de secunde

Ce este tehnica de respiraţie 4-7-8 şi la ce se foloseşte. Tehnica respiraţia 4-7-8 păreri forumuri. Metoda 4-7-8 cum să te antrenezi pentru a trata insomnia.Pe forumuri părerile despre tehnica de respiraţie 4-7-8 care ajută natural la tratarea insomniei sunt pozitive şi exprimă încrederea şi mulţumirea celor care au practicat-o.

Ce este metoda 4-7-8 şi la ce foloseşte


Tehnica de Respiraţie 4-7-8 – o tehnică inspirată din yoga, care acum este folosită la nivel mondial pentru tratarea pacienţilor care suferă de insomnie.

Andrew Weil, specialist în medicină integrativă, de la Universitatea din statul american Arizona, a explicat că această tehnică de respirație este împrumutată de la yoghinii din India, care o folosesc în timpul meditației.

metoda 4 7 8 pareri forum tratament insomnie


Este cea mai bună metodă pentru a reuși să adormi din nou atunci când te trezești în mijlocul nopții. Pur și simplu inspiri pe nări timp de patru secunde, îți ții respirația timp de șapte secunde, iar apoi expiri încet timp de alte opt secunde”, a spus Weil.

Motivele pentru care tehnica de respiraţie 4-7-8 funcționează sunt 3 la număr, și anume:

👉 Te forțează să îți încetinești ritmul respirației, ceea ce te ajută în procesul de relaxare. 
👉 Respirația profundă facilitează inhalarea unei cantități mari de oxigen.
👉 Prin faptul că te concentrezi strict pe respirație, înlături gândurile care te pot agita, deci și nivelul de stres și anxietate scade, iar somnul se poate instala mai repede și mai ușor.

Cum se practică tehnica 4-7-8


Poate fi practicată atât în poziţia întins, pentru un somn mai uşor, cât şi în picioare, pentru relaxarea organismului.

Expiraţia se face pe gură.

Poziţia limbii este pe gingie, la baza dinților de pe arcada superioară.

Inspiraţia se face pe nas, timp de 4 secunde.

Apoi se ţine respiraţia, timp de 7 secunde.

După care se expiră, timp de 8 secunde (după cum spuneam, expiraţia se face pe gură, cu limba în poziţia menţionată mai sus).

Repetă tehnica 4-7-8 de patru ori.

Recomandări tehnica 4-7-8


Metoda funcționează atât de bine pentru că forțează încetinirea bătăilor inimii. 

Weil recomandă folosirea acestei tehnici de 2 ori pe zi pentru a putea observa cu adevărat beneficiile sale, dar și completarea ciclului doar de patru ori la început.

Folosind metoda 4-7-8, automat creştem nivelul de oxigen din organism, fapt care relaxează sistemul nervos parasimpatic, aspect care produce o stare de calm. 

Sistemul nervos parasimpatic foloseşte acetilcolina ca mediator, un neurotransmiţător care, în timpul inducției contracției musculare, determină în paralel reducerea contracțiilor mușchiului cardiac.
MAI POTI CITI