De ce mi se îngrasă PĂRUL foarte repede. Din ce cauză se îngrașă părul după o zi.

De ce se îngrașă părul așa repede, mi se îngrașă părul foarte repede ce sa fac, acestea sunt câteva dintre cele mai răspândite întrebări legate de un subiect care dincolo de aspectul estetic poate implica și probleme de sănătate a scalpului.

Primul pas în a descoperi cauzele care provoacă îngrășarea părului, atât la femei cât și la bărbați, este să ne dăm seama ce greșeli facem în îngrijirea părului.

Ia în considerare aceste greșeli des întâlnite care produc îngrășarea părului și soluțiile pentru fiecare dintre ele.

1) Apa cu care îți clătești părul după șamponare este fierbinte


cauze de ce mi se ingrasa parul repede si miroase urat


Ne pare rău pentru fanele dușurilor fierbinți, dar pielea scalpului se poate usca foarte tare dacă este expusă la apă fierbinte, ceea ce duce la creșterea producției de uleiuri.

Așa că, dacă și tu folosești apă prea caldă pentru a te clăti încearcă să reduci temperatura pe cât posibil.

De fapt, dușurile călduțe sau reci la final sunt recomandate pentru a adaugă strălucire părului, pentru că astfel se închid cuticulele firului de păr.

2) Folosești mereu același tip de șampon pentru spălarea părului

Este indicat să alternezi o dată la câteva luni șamponul: când cel pentru par vopsit, când cel pentru par hidratat.

Folosește mai multe tipuri de produse, în funcție de nevoile părului, de structura lui, pentru că firul și scalpul să nu se obișnuiască cu aceleași ingrediente.

În caz contrar, riști să te confrunți cu sebum în exces la nivelul scalpului și părului.

3) Îți freci prea puternic și agresiv scalpul cu unghiile în timpul șamponării

Masarea se face doar cu buricul degetelor, delicat, cu mișcări circulare, pentru a curăța scalpul de impurități și pentru a stimula ușor circulația sangvină la nivelul capilarelor.

Masând cu unghiile, vei agresa scalpul și părul, producând chiar și răni ale scalpului.

4) Aplici greșit balsamul de păr după șamponarea părului

Părul tău are nevoie de îngrijire pentru a-l păstra hidratat și sănătos, dar expresia „ce-i prea mult strică” poate fi aplicată cu siguranță în acest caz.

Dacă balsamul intră în contact cu scalpul, asta poate contribui la îngrășarea părului, mai ales dacă ai un scalp uleios, pentru că balsamurile de par conțin ingrediente hidratante.

În concluzie, dacă simți că părul tău este tot timpul gras, câteodată chiar și la câteva ore sau după o zi după ce l-ai spălat, motivul ar putea fi legat de modul în care îl speli și îl aranjezi!
MAI POTI CITI