TREBUIE să vă dați numele adresa şi numărul de telefon dacă vreti sa mâncați la RESTAURANT

Vreți să luați masa la restaurant odată cu relaxarea de după pandemia de Coronavirus? Ei bine avem vești nu prea bune!

În momentul în care veţi veni la terasă va trebui să faceţi o rezervare. Şi înainte restaurantele aveau un sistem de rezervări şi va trebui, practic, să daţi numele dumneavoastră, numărul de telefon şi adresa completă.

Acest lucru va fi necesar pentru atunci când în situaţia unei analize epidemiologice să putem să puteți fi contactați să fiți ţinuți la curent cu ce se întâmplă.

Măsura deschiderii teraselor este dupa părerea noastră mai păguboasa decât sa le tina închise. Sa ai epidemiolog la intrare, zeci de perechi de mănuși, aviz DGPR de la chelner, măști... Wow ce de cheltuieli!

Mai departe, în situaţia în care sunteţi membri ai aceleiaşi familii, puteţi sta oricât de mulţi la aceeaşi masă.

reguli coronavirus rezervari la restaurante


În situaţia în care nu sunteţi membri ai aceleiaşi familii, numărul este limitat la maxim 4 persoane.

Distanţa dintre mese trebuie să fie de 2 metri, iar numărul de mese ale restaurantelor va fi diminuat cu 50%.

Notele de plată la restaurant vor fi mai mici decât în trecut şi operatorii de restaurante, practic, în perioada următoare nu vor pune presiune pe preţuri. Nu se vor schimba foarte multe lucruri.

De asemenea, românii care vor merge de luni 1 iunie 2020 la terase vor trece printr-un triaj observațional, efectuat de personalul localului. Acesta diferă de cel epidemiologic, care este obligatoriu, spre exemplu, la intrarea în clădirile de birouri.

În cazul teraselor, triajul epidemiologic se va face doar sub forma triajului observaţional, adică fără măsurarea temperaturii clienţilor şi fără a fi necesar ca persoanele desemnate să aibă o pregătire specială în acest sen

Autorităţile române au anunţat că, începând cu data de 1 iunie 2020, vor fi aplicate o serie de măsuri de relaxare post-pandemie Covid-19, precum: redeschiderea teraselor, a plajelor, reluarea transportului internaţional şi a deplasărilor în afara localităţii fără declaraţie, respectiv posibilitatea organizării de spectacole şi de competiţii sportive în aer liber.
MAI POTI CITI