Ce este DUBLA PNEUMONIE care îl poate aduce pe Marcel Pavel în stare gravă alături de coronavirus

Ce este dubla pneumonie conform dicționarului online: dacă ambii plămâni sunt afectati de pneumonie se numeşte dublă pneumonie.

Conform unor surse citate de unele publicații de știri mondene, starea de sănătate a lui Marcel Pavel s-ar fi agravat.

Se pare că starea de sănătate a lui Marcel Pavel s-ar fi înrăutățit sâmbătă dimineață, din momentul în care, a început tratamentul medical.

Marcel Pavel a fost pus pe perfuzii și i-a fost pusă și masca de oxigen deoarece se pare că artistului îi este greu să respire singur. Mai mult decât atât, acesta acuză și dureri musculare.

ce este dubla pneumonie marcel pavel simptome tratament

Revenind la ce este dubla pneumonie trebuie să știți că pe lângă pneumonia bacteriana, mai exista:

♦ Pneumonia virala, cauzată de virusul sincitial respirator, sau de gripa de tip A, sau de tip B, fiind cea mai comuna forma de pneumonie la copii.

♦ Pneumonia de aspiratie, cauzată de respirația in timpul varsaturilor, de un corp strain, sau de o substanță dăunătoare, cum ar fi chimicalele sau fumul.

♦ Pneumonia fungica, destul de rara, care afecteaza, in special, persoanele cu un sistem imunitar foarte slăbit.

♦ Pneumonia dobandita la spital, in timpul tratării unor alte afectiuni sau in urma unei operații, riscul fiind foarte mare pentru cei aflați la terapie intensiva.

In ceea ce privește pneumoniile, este foarte important sa se faca diagnostic diferențial cu COVID-19, dar sa se tina cont și de alte patologii, care pot fi de la sine stătătoare sau pot fi asociate infecției cu noul tip de coronavirus.

Chiar daca prezinta acelasi tip de simptome specifice infectiei COVID-19, este posibil  ca pacientul sa aiba infecție cu virusul gripal sau poate sa aiba pneumonie bacteriana cu infiltrate alveolare radiologic.
MAI POTI CITI