PEDEPSE pentru românii care se întorc din Italia si REFUZA sa stea în carantină

Epidemia de coronavirus din China si ce pedepse risca sa primeasca romanii care vin din Italia si se sustrag CARANTINEI.

Cetatenii romani care sosesc in Romania din localitatile italiene din regiunea Veneto si din provincia Lodi/Lombardia in care exista cazuri de infectie cu coronavirus sau care au calatorit in aceste localitati vor intra in carantina.

In cazul in care romanii din Italia ce vin tara nu respecta regulile si refuza sa intre in carantina sunt pasibile de pedeapsa, a declarat duminica managerul Institutului "Matei Bals", Adrian Streinu Cercel.

"Noi încercăm să stabilim contacţii şi, pe urmă, dacă nu au respectat (recomandările - n. r.), sunt pasibili de pedeapsă, sper să nu se ajungă acolo", a mai declarat acesta.

ce risca romanii veniti din italia si care nu vor sa stea in carantina

Autorităţile italiene nu au raportat pana in acest moment cazuri de cetăţeni români simptomatici cu noul coronavirus, precizează Ministerul Sănătăţii, care afirmă că România ar putea fi mai expusă la apariţia de cazuri de infecţie cu noul coronavirus pe teritoriul naţional, din cauza dinamicii călătoriilor cetăţenilor români pe rutele terestre şi aeriene dintre Italia şi China.

Pasagerii care sosesc la aeroportul Henri Coandă din zonele din Italia afectate de coronavirus (Milano, Bergamo, Treviso, Torino) vor intra în ţară pe fluxul destinat zborurilor charter şi vor completa un scurt chestionar cu datele de identificare şi alte informatii relevante, informează reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

In acest timp un grup de elevi și profesori se întorc de urgență din Italia, din cauza panicii instalate în zonele de răspândire a coronavirusului.

Autocarul cu români a părăsit duminică dimineața regiunea italiană Veneto-Italia, una dintre zonele afectate de epidemia de coronavirus. 

Autovcarul este așteptat să ajungă la frontiera cu România, la Vama Borș, în cursul acestei seri, și este dat în consemn.

Frica fata de virusul din China este atat de mare incat, Premierul italian Giuseppe Conte a anunţat, sâmbătă, amânarea a trei meciuri din Serie A: Inter Milano - Sampdoria, Hellas Verona - Cagliari şi Atalanta - Sassuolo, din cauza temerilor legate de coronavirus
MAI POTI CITI