Cat de PERICULOASE sunt PACHETELE trimise de românii din Italia in tara

Intrebarea zilei: sunt sau nu periculoase pachetele pe care le trimit romanii din Italia in tara? Pot fi pachetele trimise de romanii din Italia contaminate cu virusul din China?

Este adevarat ca la începutul perioadei de alertă a epidemiei de coronavirus a fost o discuţie privind mărfurile venite din China şi nu s-a constatat transmiterea virusului prin intermediul mărfurilor.

Pana la acest moment NU avem niciun fel de indicaţie la nivelul Organizatiei Mondiale a Sanatatii privind transmiterea infectării cu virusul COVID-19 prin intermediul livrarii mărfurilor.

Virusul din China nu rezistă în condiţii de transport prelungit.Problema e legată de contactul cu persoanele infectate.

Nu mărfurile sunt problema, ci normele igienice individuale şi comportamentul celor care vin din zone cu probleme.

Epidemia de COVID-19 s-a extins în 5 regiuni din nordul Italiei. 149 de persoane sunt internate, după ce s-au infectat cu noul coronavirus. 

În total numărul pacientilor infectați cu Covid-19, în Italia, s-a extins la peste 200.

Italia a devenit, astfel, cel mai mare focar din Europa. Autoritățile italiene încearcă să limiteze răspândirea bolii.

11 orașe din Italia sunt în carantină, catedrala din Milano a fost închisă și carnavalul de la Veneția s-a încheiat mai devreme.

Deocamdată, Comisia Europeană nu a făcut publică nicio măsură de sprijin pentru Italia.

Bruxelles îşi asumă, însă, rolul de a se asigura că spitalele celor douăzeci şi şapte sunt pregătite pentru o eventuală creştere mare a numărului de pacienţi şi coordonează o posibilă achiziţie comună de echipamente de protecţie.
MAI POTI CITI