Care sunt DIFERENTELE dintre CARANTINA si IZOLAREA la domiciliu

Vezi care sunt principalele diferenţe dintre carantină şi izolarea la domiciliu, si deasemenea cine verifică dacă sunt respectate aceste masuri. 

Cum şi cui se aplică măsurile de carantina si de izolare la domiciuliu si ce poti pati daca nu respecti aceste masuri.

In primul rand, carantina este obligatorie pentru persoanele care vin din zone de risc maxim, iar spaţiile de carantinare de la nivelul fiecărui judeţ au toate condiţiile şi sunt păzite în exterior cu jandarmerie şi poliţie locală.

Carantina este obligatorie, s-a instituit prin OUG şi a fost declarată prin ordin al ministrului.

care este diferenta intre carantina si izolare la domiciliu


Pentru persoanele care vin zone de maxim risc şi sunt asimptomatici intră în carantină 14 zile. Sunt testaţi la venire şi plecare din carantină.

In acest moment Carantină NU este autoizolare şi se aplică pentru persoanele care vin din cele 11 comune din Italia, care intră în spaţiile de carantinare de la nivelul fiecărui judeţ, sunt izolaţi în nişte camere cu toate condiţiile, grupuri sanitare, televizor, pentru 14 zile.

Paza în exterior se asigură de jandarmerie şi poliţie locală. Persoanele aflate în carantină sunt vizitaţi de DSP şi de autorităţile locale.

Pentru cetatenii care vin din afara celor 11 comune de maxim risc din Italia, li se indică izolarea voluntară la domiciliu.

Când intră în ţară, primesc chestionare pe care le completează, dacă vin din cele două regiuni în afara celor 11 comune, după ce sunt consultaţi medical în aeroport sau la intrarea în ţară la punctele de frontieră, sunt verificaţi dacă prezintă simptomatologie, sunt îndrumaţi la domiciliu, unde fac izolare voluntară 14 zile.

Aceste isi dau datele de contact şi locaţia de domiciliu. Sunt supravegheaţi şi verificaţi de DSP şi medicii de familie de câte ori e nevoie.

DSP face evaluare prin medicul de familie, sau dacă simptomatologia se modifică, sau inopinat
MAI POTI CITI