CEAIUL Calugarilor BUDISTI Matcha pareri forum beneficii si preturi plafar

Pe forumuri parerile despre ceaiul MATCHA sunt la superlativ, majoritatea opiniilor si comentariilor pareciaza pozitiv beneficiile ceaiului matcha.

Folosit în trecut de către călugării budişti în cadrul ritualului de meditaţie, ceaiul Matcha conţine de şase ori mai mulţi antioxidanţi decât fructele goji, de 7 ori mai mulţi decât ciocolata neagră şi de 17 de ori mai multi antioxidanţi decât afinele.

Iar pretul ceaiului Matcha este unul accesibil. De exemplu o farmacie naturista vinde online Ceai Matcha pulbere RAW BIO 100g cu pretul de doar 27 lei.

Ceaiul Matcha este atat de deosebit deoarece este obtinut prin metode traditionale. Cultivatorii chinezi (matcha taishan) si japonezi (matcha ceremonial) usuca rapid frunzele pentru a evita procesul de oxidare.

ceai matcha pareri forum beneficii preparare


Apoi le transforma intr-un praf verde, de o culoare absolut fantastica, vibranta. Cum? Prin macinarea acestor plante in rasnite speciale.

Beneficii ceai Matcha apreciate pozitiv pe forumuri:

- conține o mulțime de antioxidanți;

- se caracterizează printr-un conținut ridicat de L- Teanină, care ameliorează simptomele stresului și anxietății;

- este o sursă de clorofilă, care ajută la detoxifierea organismului, datorită capacității de a purifica toxinele și metalele grele;

- are efect pozitiv asupra îmbunătățirii metabolismului.

Când bei ceai de Matcha te relaxezi, fără a-ți pierde concentrarea.

Îți cresc energia și rezistența.

Ceaiul de Matcha conține catehine, cei mai puternici și imbatabili antioxidanți, care contracarează efectele razelor UV, ai radicalilor liberi şi chiar a cancerului.

Iata reteta dupa care puteti prepara corect ceaiul Matcha

a) Pasul 1
Se pune apa la fiert, pana aceasta ajunge la aproximativ 80 de grade Celsius. Daca nu ai un termometru pentru apa, lasa capacul peste apa fiarta timp de 10 minute, iar aceasta va ajunge la temperatura ideala.

b) Pasul 2
Se pune aproximativ 1 gram de pudra matcha intr-un “chawan”, acel bol special.

c) Pasul 3
Se pun aproximativ 80 de ml de apa fiarta peste si se amesteca cu chasen-ul (maturica din bambus), pana se obtine o spuma delicata.

d) Pasul 4
Dupa ce ati amestecat aproximativ 15 secunde, puteti savura ceaiul delicios.

Si nu in ultimul rand ceaiul Matcha este benefic pentru persoanele care îşi doresc să slăbească, deoarece, stimulează arderea grăsimilor.
MAI POTI CITI