OFERTE cele mai frumoase TARGURI de CRACIUN din Europa in 2019

Targuri de Craciun 2019 Europa la care se poate ajunge usor din Romania.

1) Târgul de Crăciun din Veliko Târnovo 2019, Bulgaria – o adevarata experiență autentic medievală

În fiecare an, parcul Marno Pole din Veliko Târnovo se transformă într-o locație festivă cu luminițe, căsuțe de lemn, decorațiuni artizanale, dulciuri tradiționale, vin fiert și multe alte surprize.

Târgul de Craciun din Veliko Târnovo se va deschide pe 29 noiembrie 2019 și va putea fi vizitat până pe 31 decembrie.
cele mai frumoase targuri de craciun din europa budapesta sofia

Târgul de Craciun din Veliko Târnovo va găzdui toate atracțiile și evenimentele din oraș – scena pentru concerte și sărbători de Crăciun, cabana lui Moș Crăciun, unde toți copiii pot scrie și trimite scrisori Moșului, diverse atracții pentru copii și animație.

O altă parte a târgului va fi dedicată celor care doresc să încerce diverse delicatese, dulciuri, figurine de turtă de turtă sau să se încălzească cu vin fiert și alte preparate tradiționale.

Orașul bulgar Veliko Târnovo, care se află la numai 180 de kilometri de București, reprezintă o alegere perfectă pentru un weekend în care vreți să vă relaxați și să vă familizariați cu un oraș medieval autentic.

În orasul Veliko Târnovo puteți ajunge foarte ușor cu autocarele verzi FlixBus, care în perioada sărbătorilor vor avea două curse zilnice spre Capitala Bulgariei.

2) Târgul de Crăciun din Szeged 2019, Ungaria – o alegere inspirata plină de farmec

Una dintre destinațiile de weekend aflate la îndemâna celor care locuiesc in vestul țării este orasul Szeged.

Frumosul oraș din sudul Ungariei, Szeged găzduiește in fiecare an un târg de Crăciun plin de farmec.

Magia sărbătorilor de iarna se regăsește la fiecare dintre standurile comercianților și transformă întreg orașul.

Târgul de Crăciun de la Szeged, cunoscut sub numele de Dom Teri Advent, își deschide porțile la sfârșitul lunii noiembrie, mai exact în ziua de 24, si le închide cu o zi înainte de Crăciun, pe 24 decembrie.

Preparate alese, de la gulaș până la cârnați ungurești, cașcaval în felurite arome completează de minune gustul vinului fiert. Prăjiturile sau plăcinte de casă vă așteaptă în Orașul Luminii din cadrul Târgului de Crăciun de la Szeged.

Una dintre cele mai spectaculoase atracții din Piața Domului este Castelul Fabulos care fascinează vizitatorii cu produse artizanale, decorațiunii, colinde și personaje din basme.

3) Târgul de Crăciun din Sofia 2019 – bunătăți și atmosferă germană de sarbatoare in Bulgaria

Târgul de Craciun de la Sofia este o altă opțiune pentru a te bucura de sărbătorile de iarnă.

Aceasta este una dintre destinațiile mai noi aflate pe radarul vizitatorilor de târguri de Crăciun, dar datorită îmbinării specificului bulgar cu cel german, devine rapid o destinație de neratat pentru cei care vor să intre în atmosfera festivă.

Cunoscut sub numele de „Weihnachtsmarkt Sofia”, targul de Craciun de la Sofia seamănă cu un târg tipic german și își va deschide porțile vizitatorilor pe 22 noiembrie.

Cârnați de toate sortimentele, varză călită, cartofi preparați la cuptor, pretzel, diverse dulciuri cu migdale în compoziție, târgul de Crăciun din Sofia te va aduce cu siguranță mai aproape de Germania.

Căsuțe de lemn cu reclame în limba germană, mâncare tipic germană, chiar și bere germană, toate aceste pot fi încercate în Grădina Publică din centrul Sofiei, lângă piața Alexander Battenberg.

Pe lângă bunătățile de inspirație germană, poți încerca o băutură specific bulgărească, greyana rakya, similară cu țuica fiartă.

La Târgul de Craciun de la Sofia poți cumpără produse cosmetice pe bază de ulei de trandafir, pentru prietenii iubitori de cosmetice traditionale.
MAI POTI CITI