LEGUME congelate preparare corecta. Legume CONGELATE preparate sanatos.

Sa vorbim  despre greşelile pe care le facem atunci când gătim cu legume congelate, asta deoarece modul de preparare a legumelor congelate conteaza foarte mult pentru rezultatul final.

Legume congelate trase la tigaie, legume congelate la abur sau legume congelate preparate la wok ori fierte interesul pentru aceste alimente este unul ridicat, insa multi dintre noi avem o problema cu gatitrea corecta a legumelor congelate la cuptor sau la tigaie.

Cele mai bune preparate pentru legumele congelate sunt cele care pot fi depozitate în caserole, supele şi altele care conţin mai multe ingrediente care tind să se diferenţieze de legumele congelate.

Nutritionistii recomandă să folosim fie doar legume congelate, fie doar legume proaspete, dar niciodată amândouă.
mancare de legume congelate garnitura de legume congelate la abur

Dacă legumele congelate sunt combinate cu cele proaspete, diferenţa dintre texturi poate fi supărătoare.

Cea mai importanta calitate a legumelor congelate este textura. Din moment ce congelarea legumelor nu face altceva decât să producă apă, iar legumele la cândul lor conţin foarte multă apă, procesul de congelare măreşte pereţii celulari.

Acest rezultat este mai puţin delicat, iar textura nu mai este una foarte moale.

Nu trebuie să decongelezi legumele înainte de a le prepara, iar faptul că le găteşti deja congelate te ajută să obţii o textură mai bună. Excepţie însă fac porumbul întreg şi verdeţurile (ex: spanacul).

Desigur, legumele congelate rezistă mai mult şi nu permit apariţia altor microorganisme.

Dar anumite enzime pot afecta calitatea alimentelor şi astfel îşi pot schimba aroma, culoarea sau textura. ”Durata de viaţă” este de 8-12 luni, dar cu cât sunt consumate mai repede, cu atât sunt mai delicioase.

Mulţi dintre noi avem tendinţa să adăugăm legumele congelate mult prea repede, ca şi când ar fi proaspete. Astfel ele ajung să stea prea mult la gătit, iar potenţialii nutrienţi ca vitaminele B şi C se pot pierde foarte usor.

Cel mai bun mod de a evita acest lucru este prin adăugarea legumelor congelate mai târziu decât avem tendinţa să o facem.

In general nu este bine să decongelăm legumele înainte de a fi preparate, dar există anumite situaţii în care este imperios necesar să faci acest lucru, altfel va avea un impact semnificativ asupra produsului final.

Spanacul congelat, de exemplu, dacă îl foloseşti în pizza, în procesul de gătire va elimina foarte multă apă, ceea ce înseamnă că pizza ta va fi distrusa.

Suntem de parere ca din moment ce sunt la fel de sănătoase ca legumele proaspete, legumele congelate sunt uşor de depozitat, de păstrat, dar şi de consumat, insa cu conditia de a fi preparate corect "ca la carte".
MAI POTI CITI