CITATE despre FAMILIE din Biblie. Citate ortodoxe despre familie fericita si unita.

Am adunat intr-o colectie cele mai emotionante citate despre familie din Biblie, citate despre familia unita si fericita crestin orotodoxe.  Citate despre familie crestine, citate alese despre familie de unde sa puteti alege ceea ce doriti.

Folositi aceste citate biblice despre familie si  căsătorie pentru a avea o viață și mai frumoasă, plină de înțelepciune.

1. Gustă viața cu nevasta pe care o iubești, în tot timpul vieții tale deșarte pe care ți-a dat-o Dumnezeu sub soare, în aceasta vreme trecătoare; căci aceasta îți este partea în viață în mijlocul trudei cu care te ostenești sub soare.

2. Cele cateva ore pe care le petrec cu tine valoreaza cat cele o mie de ore pe care le petrec fara tine!
Citate ortodoxe emotionante despre familia fericita si unita

3. De fiecare data cand imi treci prin minte, izbucnesc in exclamatii de multumire catre Dumnezeu.

4. Nevestelor, fiți supuse bărbaților voștri ca Domnului; căci bărbatul este capul nevestei, dupa cum și Hristos este Capul Bisericii, El, Mântuitorul trupului.

5. Este mai bine în doi, decât de unul singur, căci doi obţin o plată mai bună pentru munca lor. Dacă unul dintre ei va cădea, celălalt îl va ridica.

6. Porunca noua dau voua: Sa va iubiti unul pe altul. Precum Eu v-am iubit pe voi, asa si voi sa va iubiti unul pe altul. Intru aceasta vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii Mei, daca veti avea dragoste unii fata de altii.

7. Fiti dar urmatori ai lui Dumnezeu, ca niste fii iubiti, si umblati intru iubire, precum si Hristos ne-a iubit pe noi si S-a dat pe Sine pentru noi, prinos si jertfa lui Dumnezeu, intru miros cu buna mireasma.

8. Soţilor, iubiţi-vă soţiile aşa cum Şi-a iubit Cristos Biserica! El S-a dat pe Sine pentru ea, ca s-o sfinţească curăţind-o prin spălarea cu apă, prin Cuvânt, pentru a Şi-o înfăţişa în toată slava, fără pată, zbârcitură sau altceva de felul acesta, ci sfântă şi fără cusur.

9. Curatindu-va sufletele prin ascultarea de adevar, spre nefatarnica iubire de frati, iubiti-va unul pe altul, din toata inima, cu toata staruinta.

10. Dragostea este răbdătoare, dragostea este plină de bunătate, nu este invidioasă, dragostea nu se laudă, nu este mândră, nu se comportă urat, nu-şi urmăreşte propriile interese, nu se supără, nu se gândeşte la rău.

11. Fericirea este posibilă, dar cu condiția ca soția să fi dobândit o bogăție duhovnicească, iubindu-L pe Hristos și păzind poruncile Sale. Atunci, cei doi se vor iubi cu adevărat și vor fi fericiți. Altfel, vor fi duhovnicește săraci, nu se vor putea iubi și vor avea probleme drăcești, care îi vor face nefericiți. - Sfântul Porfirie Kafsokalivitul

Aceasta a fost mica noastra colectie de citate despre familie celebre, citate despre familie crestine, citate despre familie implinita.
MAI POTI CITI