Pareri NEGATIVE CREME de ALBIRE a tenului. Cresc riscul apariției cancerului in opinia LGA.

Opinia medicilor dermatologi cremele pentru albirea tenului pot fi la fel de toxice precum decapantul, soluția folosită pentru curățarea vopselei, și ar trebui evitate „cu orice preț”. 

Avertismentul a fost lansat de o asociație guvernamentală din Marea Britanie, care susține că folosirea acestui tip de cosmetice crește riscul apariției cancerului.

Aceste creme „acționează precum decapantul pentru vopsea și cresc riscul apariției cancerului”, susțin reprezentanții Asociației Guvernamentale Locale din Marea Britanie (LGA), care fac parte oficiali din Anglia și Țara Galilor.

Si sunt destul de cautate online, dovada stand cautarile de tipul: crema pentru albirea tenului barbati, sapun pentru albirea tenului, crema revitol pentru albirea pielii, albirea tenului cu bicarbonat de sodiu

pareri proaste pe forumuri cremele de albire a tenului care sunt cancerigene

Parerea specialiștilor este ca aceste creme pentru albirea tenului înlătură un strat de piele de la suprafață, iar astfel crește riscul apariției cancerului.

De asemenea, substanțele din aceste produse de albire a tenului ar putea afecta ficatul și rinichii.

Mercurul, altă substanță regăsită în aceste creme, poate diminua rezistența organismului la infecții și poate provoca anxietate, depresie sau psihoză, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

La nivel mondial, cererea de creme pentru albirea tenului este în creștere, ajungând, din estimările analiștilor, la 31,22 miliarde de dolari până în 2024, în special în Asia, Orientul Mijlociu și Africa, potrivit firmei de consultanță Global Industry Analysts.

Numeroase marci de creme pentru albirea tenului au fost interzise la vanzare în Marea Britanie din cauza ingredientelor dăunătoare sănătății.

Insa in ciuda interdicției, aceste cosmetice sunt încă vândute, precizează oficialii britanici.

Cele mai multe dintre aceste creme de albie a tenului conțin hidrochinona, o substanță chimică interzisă care are rol de înălbire, precum decapantul pentru înlăturarea vopselei.
MAI POTI CITI