ISOPRINOSINE sirop pareri forumuri: reactii adverse minime.

Sa ne facem o parere despre Isoprinosine Ewopharma sirop, medicament care conţine substanţa activă inosină acedoben dimepranol şi care este utilizat pentru tratamentul deprimării imunităţii mediate celular asociate cu infecţiile virale:

a) infecţii respiratorii virale, primare şi secundare, stări imunodepresive, gripă ;

b) infecţii cauzate de virusuri herpes: virus Herpes simplex tip 1şi 2 (HSV), virusul varicelo-zosterian (VZV), infecţii cauzate de Citomegalovirus (CMV) şi virusul Epstein-Barr (VEB)

c)  condiloame (condyloma acuminata) – leziuni externe (excluzînd localizările perianale sau meatale) ca monoterapie sau ca adjuvant la procedeele convenţionale topice sau chirurgicale ;

d) tratament adjuvant în infecţii cutaneo-mucoase subclinice sau endocervicale provocate de Papilomavirus uman (HPV) ;
Forum-Pareri-Isoprinosine-Ewopharma-Sirop

f) Hepatită virală

g) Varicelă severă sau complicată; Rubeolă severă sau complicată;

h) Panencefalită sclerozantă subacută (PESS)

Ingrediente compozitie Isoprinosine Ewopharma sirop

1) Substanţa activă este inosină acedoben dimepranol. 1 ml de sirop conţine 50 mg inosină acedoben dimepranol. O linguriţă (5 ml) de sirop conţine inosină acedoben dimepranol 250 mg.

2) Celelalte componente sunt: zahăr, p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de propil hidroxid de sodiu, aromă de prune, citrat monosodic, apă purificată.

La administrarea siropului Isoprinosine au fost raportate un numar redus de reacţii adverse (lucru apreciat in comentariile de pe forumuri):

a) Isoprinosine Reactii Adverse Foarte frecvente (≥ 10%, pot afecta unul sau mai mulţi utilizatori din 10): creşterea tranzitorie a concentraţiilor de acid uric din plasmă şi urină

b) Isoprinosine Reactii Adverse Frecvente (> 1 - < 10%, pot afecta între 1 şi 9 utilizatori din 100): creşterea valorilor transaminazelor, creşterea concentraţiei ureei sanguine, erupţii trecătoare pe piele, mâncărimi (prurit), dureri articulare (artralgii), vărsături, senzaţie de rău (greaţă), dureri de stomac, oboseală sau stare de slăbiciune, durere
de cap, senzaţie de ameţeală (vertij).

c) Isoprinosine Reactii Adverse Mai puţin frecvente (> 0,1 - <1%, pot afecta între 1 şi 9 utilizatori din 1000): diaree, constipaţie, somnolenţă, insomnie (imposibilitatea de a adormi), nervozitate, poliurie (diureză în cantitate mare).

Mod de administrare sirop Isoprinosine

1) Adulţi şi vârstnici

Doza zilnică recomandată este de 50 mg/kg (10 ml/kg), în general, 3g pe zi până la maxim 4 g pe zi (20 ml (4 linguriţe) de sirop de 3-4 ori pe zi).

O linguriţă (5 ml) de sirop conţine inosină acedoben dimepranol 250 mg.

2) Copii cu vârsta peste 1 an
50 mg/kg, în general 1ml/kg, fracţionat în 3-4 doze pe zi, administrat conform tabelului de mai jos:

Greutate corporală / Doza
10-14 kg - 3 x 5 ml
15-20 kg - 3 x 5-7,5 ml
21-30 kg - 3 x 7,5-10 ml
31-40 kg - 3 x 10-15 ml
41-50 kg - 3 x 15-17,5 ml

Se recomandă utilizarea linguriţei dozatoare din plastic inclusă în cutie.

Doza în PESS: 100 mg/kg şi zi, până la maxim 3-4 g, în mod continuu, cu evaluarea periodică a stării clinice a pacientului şi a necesităţii prelungirii tratamentului.

Durata tratamentului cu sirpoul Isoprinosine Ewopharma

Afecţiuni acute: în afecţiunile cu evoluţie de scurtă durată, durata uzuală a tratamentului este de 5-14 zile.

După ameliorarea simptomelor, tratamentul trebuie continuat timp de 1 sau 2 zile sau mai mult, în funcţie de recomandarea medicului.
MAI POTI CITI