RECENZIE SOTIA ENGLEZA de LAUREN WILLIG: actiune foarte bine condusa si personaje memorabile

Suntem de parere ca romanul Soția engleză este o reala poveste cu tâlc, care lasă să se întrevadă felul în care de atâtea ori și pentru atâția oameni cursul vieții nu este determinat de fapte mari sau de gesturi stridente, ci de acumularea micilor detalii de fiecare zi; în cazul acestei narațiuni, „gura lumii care este sloboda”.

Pe lângă acțiunea foarte bine condsusă a cărții Soția engleză sunt de remarcat personajele, care devin memorabile, desigur fiecare în felul său.

Departe de a fi o eroină fără pată, Janie este o persoană plină de resentimente față de o mamă abuzivă, a rămas nemăritată și se comportă foarte ciudat pentru timpurile pe care le traversează. Este o cvasi-libertină de secol XIX, ceea ce o face un personaj cel puțin interesant.
rezumat recenzie sotia engleza roman de dragoste si actiune

Janie face o echipă care intrigă impreuna cu jurnalistul și sfârșește prin a impresiona cititorul mileniului trei cu acele trăsături de caracter care, oricât de nelalocul lor par într-o epocă victoriană, se dovedesc extrem de eficiente pentru atingerea scopului propus.

În plus, descoperirea unui adevăr plin de picanterii sentimentale și de alcov care să justifice o crimă ce pare pasională este oricând o poveste care menține trează atenția cititorilor.

Personajele cartii Sotia engleza, Annabelle și Bayard Van Duyvil trăiesc un vis. Amândoi provin din familii prestigioase și înstărite – el olandez, cu averea realizată în America, ea membră a aristocrației engleze.

Se întâlnesc, se îndrăgostesc și se mută la New York. Aici, însă, umbra unui zvon legat de o relație pe care Annabelle ar fi avut-o cu arhitectul care le-a decorat casa devine un eveniment determinant de viață.

Și ia o amploare inimaginabilă în ziua în care Bayard este găsit decedat, cu un cuțit înfipt în piept, iar Annabelle dispare fără urmă.

Poliția și ziarele ajunga la concluzia că soțul gelos și-a lichidat soția infidelă, apoi s-a sinucis, înecat în remușcări.

Dar unde este cadavrul femeii? Măcinată de această întrebare, sora lui Bayard, Janie Van Durvil, intră în vârtejul de mistere ale cazului.

Nu poate accepta ce se spune, știe prea bine cât de mult își iubea soția fratele ei și, împreună cu un jurnalist de investigații, pornește la descâlcirea ițelor cazului.


Încercarea tinerei de a reface reputația fratelui său dă la iveală o serie spumoasă de intrigi și întorsături de situație care fac din Soția engleză o lectură captivantă și plină de înțelesuri profunde.

Primul dintre „șocurile” narative este introducerea unui plan paralel al acțiunii, povestea lui Georgie și a legăturii ei cu familia olandeză, care dublează „la pas” investigația surorii lui Bayard.

Când toate piesele sunt puse cap la cap se relevă adevărata relație dintre Bayard și Annabelle, iar surpriza pentru cititorul captivat este de proporții.
MAI POTI CITI