Pareri Restaurant Piața Negustorilor: meniu cu preparate traditionale românești, precum carne la garniță

Sa ne facem o parere despre Restaurantul Casa Negustorilor din Bucuresti, aflat chiar pe strada Negustori, care a fost deschis pornind de la ideea investitorului de a crea un spațiu pentru cei care doresc să se simtă ca acasă.

Costin Porojan își dorește ca toți cei ce-i trec pragul să formeze o comunitate, ca pe vremea când negustorii se știau toți între ei.

Contribuie la crearea acestei atmosfere intrarea în restaurantul Casa Negustorilor, care este gândită ca o piață în care va fi amenajată o băcănie cu bunătățuri, borcane și borcănele, mezeluri și brânzeturi ale producătorilor – furnizori ai ingredientelor folosite în restaurant.
pareri impresii meniu restaurant piata negustorilor bucuresti
De altfel, 90% din preparate din meniul restaurantului Casa Negustorilor sunt realizate în bucătăria proprie, de la pâine la murături.

Parerea noastra este ca Restaurantul Piața Negustorilor din Bucuresti promite să devină un loc preferat de iubitorii bucătăriei românești, care sunt însă dispuși să accepte și câteva provocări din bucătăria internațională.

Revenind, va spunem ca în meniul restaurantului Piata Negustorilor gasim preparate-vedetă ale bucătăriei românești, precum ar fi: carne la garniță, cartofi unși cu grăsime de gâscă, costițe de porc meșteșugite cu condiment aduse de negustori abia sosiți de pe Drumul Mătăsii, dar și dulciuri și o selecție variată de vinuri din crame românești.

Cei peste 200 de metri pătrați ai restaurantului Piata Negustorilor au fost amenajați cu ajutorul unui arhitect, însă proprietarul a dorit să-și pună amprenta asupra proiectului pentru a crea tocmai acea atmosferă intimă pe care și-o dorea pentru clienții săi.

Oaspeții restaurantului Piata Negustorilor pot savura acum ceea ce comandau negustorii înstăriți in Micul Paris: preparate venite direct de la piață, potrivite la gust de un bucatar priceput și servite alături de vinuri din crame românești, mai mult sau mai puțin cunoscute, pe care Porojan le-a testat împreună cu echipa pentru a oferi un răsfăț culinar complet.

De altfel, investitorul Costin Porojan, deși de profesie inginer, este si un bucătar pasionat, iar ideea de a deschide acest spațiu gastonomic a venit natural, ca urmare a pasiunii sale pentru bucătăria românească.
MAI POTI CITI