SOC! Ai telefon HUAWEI nu mai poti intra pe YouTube și Google Harți.

Utilizatorii modele de telefoane Huawei nu vor mai avea acces la unele aplicații din Google Apps.

Adica, ai telefon Huawei... NU mai ai acces la YouTube si Google Maps. 

 Decizia companiei Google vine după ce Administrația de la Washington a adăugat compania Huawei pe lista companiilor cu care companiile americane nu pot avea contact economic fără o licență.

De asemenea, Intel, Qualcomm și Broadcom, trei dintre designerii și furnizorii de top din lume ai circuitelor integrate, vor rupe legăturile de afaceri cu compania Huawei.
google maps si youtube interzise pe telefoanele huawei

Reprezentanții Google au transmis, prin intermediul unui comunicat, că „se conformează legii și revizuiește implicațiile posibile".

Compania Huawei nu a comentat momentan decizia luată de Google.

De asemenea, dispozitivele Huawei nu vor mai beneficia de actualizările de securitate ale Google și de suport tehnic.

Printre aplicațiile care nu vor mai putea fi accesate de utilizatorii Huawei se numără YouTube și Google Hărți.

Huawei va putea folosi doar versiunea publică de Android și nu va putea primi acces la aplicațiile patentate și la serviciile Google”, a declarat o sursă din cadrul companiei, citată de Reuters.

Potrivit surselor citate de Bloomberg, angajații firmelor producătoare de circuite integrate au fost informați că acestea vor îngheța înțelegerile comerciale cu Huawei, pentru moment.

O altă sursă sugerează faptul că Huawei se pregătea de ceva timp pentru această eventualitate, adunând provizii de componente de la furnizorii americani pentru aproximativ 3 luni.

De asemenea, Huawei a început să construiască sisteme de operare alternative pentru Android și Windows, pentru a nu fi afectată de situații precum cea curentă.
MAI POTI CITI