Biografia ALINA VILCU arhitecta care revine la VISURI LA CHEIE. Femeia care inspira oamenii si spatii arhitectonice.

In curand revine spre bucuria multora emisiunea "VISURI LA CHEIE".  Va fi sezonul numarul 6. Prezentator acelasi special DRAGOS BUCUR.

Cine va fi in echipa ? CRISTINA JOIA arhitect, LAURA BOGHIN arhitect, OMID GHANNADI arhitect, ALINA VILCU arhitect, designer si proprietar al unui studiou de arhitectura PIANO TERRA , VALENTIN IONASCU arhitect.

SEZONUL nr. 6 VISURI LA CHEIE inseamna reintoarcerea in echipa a ALINEI VILCU si a lui OMID GHANNADI.

Dupa o pauza de un an si jumatate ALINA VILCU este pregatita si fericita sa revina  la proiectul care i-a adus o experienta intensa.

Wiki Biografic ALINA VILCU

O experienta care apare o data in viata locul in care toata echipa este insufletita doar de dorinta ca in final munca lor sa readuca speranta si fericire.

Cand s-a retras impreuna cu viitorul partener de afaceri OMID GHANNADI , ALINA ajunsese la un punct in care simtea ca obosise si ca vroia  altceva.

Si asta s-a intamplat. In fapt ALINA a gasit mereu drumuri noi care au dus-o acolo unde trebuia sa ajunga.

Conform biografiei profesionale ALINA VILCU lucrat 5 ani de zile intr-o firma de publicitate. Asta imediat dupa terminarea facultatii. PUBLICITATEA era un job "cool".

La un moment dat a simtit o nevoie dureroasa dupa cum spunea sa schimbe sa se elibereze si sa gaseasca un drum nou. Pentru ALINA VILCU au existat mereu perioade si perioade.

Au fost momente grele cu pierderi financiare si nopti nedormite urmate de zile cu soare si regasiri. Cel mai important lucru in opinia ALINEI este sa stii sa lucrezi cu oamenii.

Si in acelasi timp sa le lasi spatiu de manifestare.

Daca vorbim de afaceri  atunci lucrul cel mai dificil este sa gasesti oamenii pe care sa ii fidelizezei si cu care sa construiesti o echipa.

ALINA VILCU stie cum sa echilibreze zona de creativitate care iti da sansa sa apelezi la libertatea de exprimare si  cealalta zona a  partii practice acolo unde trebuie sa fii riguros sa respecti reguli.

ALINA are in CV-UL profesional 14 ani de arhitectura , 5 ani de publicitate si patru anide lucru la o emsiune tv la PRO TV.

Despre "VISURI LA CHEIE" ALINA spune ca in cei patru ani a trait o experienta intensa.

Sa poti sa intelegi nevoile unei familii pe care o cunosti destul de putin si apoi  sa construiesti un spatiu care aduce bucurie si speranta asta iti aduce in suflet sentimentul ca  ai cladit un vis.

Dupa ce a parasit domeniul publicitatii  ALINA a acceptat proiectul unei colege care isi cumparase un teren pe care isi construia o casa.

Iar ALINA a acceptat sa ia totul de la zero. Chiar isi propusese sa isi reia meseria de arhitect. Pierduse mult timp dar a invatat multe  lucruri din mers.

Sa mergi pe un santier sa coordonezi oamenii  nu e simplu. Nimic mai provocator pentru o femeie ca ALINA dependenta de adrenalina.

Legislatia se schimba si este o provocare sa jonglezi cu chetuieli, resurse revizii.

Orice isi propune ALINA ii reuseste. Chiar si cand greseste recunoaste si o spune deschis.

Revenirea ALINEI VILCU in emisiunea "VISURI LA CHEIE" a invatat-o pe  ca mereu trebuie sa retii ca  "NEVER SAY NEVER".

ALINA VILCU impreuna cu partenerul din echipa "VISURI LA CHEIE" au deschis "INSIDE ACADEMY" o academie de arhitectura unde se tin cursuri despre arhitectura si design interior.

De un real succes s-a bucurat "SPATIUL COPILARIEI" cursul unde mamicile invata cum sa amenajeze camerele  celor mici.
membri-echipa-Visuri-la-cheie-2019

In plus potrivit CV-ului ALINA VILCU  este proprietara studioului de arhitectura & design interior PIANO - TERRA locul care ii este a doua casa.

ALINA sustine ca la fel cum noi suntem unici asa ar trebui sa fie si casele noastre. Nu trebuie sa tinem cont de trenduri ci de coerenta in ceea ce dorim sa transmitem.

Casa noastra trebuie sa vorbeasca despre noi. Ce anume te face fericit ce  elemente simti ca sunt absolut necesare in casa ta la  asta ar trebui sa se gandeasca fiecare.

ALINA stie sa exprime cea ce simte nu doar prin amenajarile interioare dar si prin felul in care se imbraca.

Este o femeie casatorita mama unui baiat TUDOR. Este sotie, prietena  si femeie libera. Aproape o rebela. Si clar o mare visatoare.

Adora natura si gaseste in ea surse de inspiratie , tarile exotice, calatoriile. Ultima vacanta a petrecut-o in SRI LANKA si i s-a parut coplesitor.

Iubeste sa faca sport. De la  sporturi pe apa la ski si snowboarding. Iarna trecuta a suferit un accident pe partie si  si-a rupt piciorul.

O vreme va renunta la ski dar nu si la a face sport. Tine cursuri  la INSIDE ACADEMY .E pasionata si de scris  isi perfectioneaza abilitatile.

Are timp si de filme si iesiri in oras cu prietenii. Isi iubeste famila si este motorul casei insuflandu-le  bucuria pentru frumos in toate  modurile posibile.

Cred ca si familia o incarca cu energie . Rolul de mama o duce pe doamna arhitect spre locul din interior spre suflet si inima.

Si de aici gaseste surse in amenajarile pentru spatii dedicate copiilor. Si ALINA VILCU a demonstrat prin ultimul proiect ca este o femeie generoasa si sensibila.

Impreuna cu RUXANDRA KISESCU a realizat proiectul " BUNICI DE VIITOR".  S- gandit la scumpii ei parinti ajunsi la o varsta la care au nevoie de liniste si de socializare.

Parintii ei ca si ai nostri au trait in epoca comunismului cu legi si  restrictii dar si bucurii. Si acum in perioada actuala in care sunte coplesiti de rolul urias al tehnologiei ei parintii si bunicii simt ca nu isi mai gasesc locul.

Pentru ei trebuie sa existe un loc special unde sa vorbeasca si sa se intalneasca cu cei asemenea generatiei lor. Pentru ei s-a realizat CENTRUL DE INTALNIRE SI SOCIALIZARE numit "BUNICI DE VIITOR".

ALINA nu renunta niciodata si ne indemana sa nu ramanem blocati in situatii . Pentru ca stagnarea inseamna  sa renunti la vise.
CV ALINA VILCU interioare amenajate

Si in noi vom gasi mereu puterea de a face lucruri de care nu ne credeam capabili. ALINA VILCU ne indeamna sa gasim linistea din inima si din aceasta liniste interioara vom gasi forta de a indrazni.

De a indrazni sa te exprimi liber. Asa este ALINA o femeie formidabila. Ea crede ca  cei care lucreaza la" VISURI LA CHEIE sunt " unelete" ale destinului care schimba vieti.

O casa noua  un ajutor dat unor oameni aflati in nevoi este un dar. Te simti ca un medic caruia i-a reusit operatia.

E viata plina de soare si speranta. Doar asta este motivul pentru care o echipa de oameni profesionsiti si generosi participa la "VISURI LA CHEIE".

O emisiune realizata dupa formatul american care se bucura de succes inca de la prima editie.
MAI POTI CITI