Wiki Doctrina PROGRESISTA. DEX ce este PROGRESISMUL fie el de dreapta sau stanga..

Wiki ce inseamna Progresismul, un termen care a inceput in mod progresiv sa fie impus in discursul public din Romania odata cu lupta din jurul referendumului pentru familie.

Daca ar fi sa rezumam definitia din dex, putem spune ca progresismul este un curent politic care promovează sau favorizează reforma socială, politică, și economică. 

Doctrina progresista in ansamblul ei a apărut ca parte a unui răspuns mai general, la schimbările aduse de industrializare și ca o alternativă la răspunsul tradițional conservator în fața problemelor sociale și economice.

Ideea de progresism, progresisti, doctrina si miscare progresista a inceput inca din 2017 sa fie treptat impusa in spatiul public romanesc prin metode cu care, din pacate, multi oameni de buna-credinta rezoneaza, oameni care iau de bune raspunsuri simpliste, pre-fabricate, de multe ori minciuni, in principal pentru ca acestea raspund propriilor temeri.
wiki progresism dex online ce este progresismul

Adesea, termenul de "progresism" este astăzi folosit în locul celui de "liberal". 

Deși cele două sunt relatate în unele moduri, acestea sunt de fapt ideologii politice distincte și separate și nu ar trebui folosite ca alternativă a uneia la cealaltă.

Stânga progresistă este moştenitoarea “ noii stângi” a anilor şaizeci şi şaptezeci. 

 Administraţia Obama, a întruchipat acest zel misionar al stângii progresiste care intr-un final a ajunsa sa alimenteze mişcarea de pendul a populismului lui Trump.

In Europa și Canada, termentul "progresist" a fost ocazional utilizat de către grupuri politice cu orientare de dreapta. 

Progresiștii democrați din Irlanda au luat termenul "progresism", în ciuda faptului că au fost considerați liberali clasici sau un grup de centru-stânga. 

Progresiștii Europeni Democrați au fost, în principiu, un grup politic heterogen în Uniunea Europeană.

Moderaţia conservatoare este antidotul la deriva agresiv–pedagogică, ca şi la cea populistă. Si nu in ultimul rand, nu uitati ca puterea concentrata in cateva elite duce intotdeauna la abuzuri.
MAI POTI CITI