CALLUNA Vulgaris pareri plante perne. Preturi bune LIDL ghivece cu Iarba Neagra decorativa.

Parerea florarilor si a horticultorilor este ca planta CALLUNA Vulgaris este usor de îngrijit iar atunci cand sunt prinse într-o forma simpatica, aceste plante pot fi folosite pentru un decor inedit.

In oferta LIDL un ghiveci inedit de Calluna Vulgaris (Iarba neagra) are pretul de 30 lei.

Astfel incat suntem de parere ca oferta florariei Lidl este un buna din punct de vedere calitate / pret, cum de altfel sunt si recenziile de pe forumuri.

Calluna Vulgaris este o planta perena adica rezista mai multi ani.

Acesta este unul din cele mai importante motive cand cumperi o planta, deoarece vrei sa o ai mai mult de un sezon si te gandesti ca nu vei investi in fiecare an timp si bani.
pareri forum plante calluna oferta lidl la preturi bune

In concluzie, un castig pentru orice iubitor de flori, ca tine, deoarece cativa ani nu vei mai avea probleme cautand plantele perfecte pentru casa si gradina ta.

Calluna are o mare rezistenta la frig – mai ales daca stai intr-o zona in care frigul poate fi inamicul nr.1 al plantelor din gradina ta.

Si atunci, daca te gandesti bine, alegerea unor plante rezistente la frig este clar o optiune mai buna. Mai ales ca planta Calluna Vulgaris rezista iarna si pana la -30°C.

Rezumand, principalele avantaje ale plantei Calluna Vulgaris sunt: 
  • este perena, 
  • creste sub forma de tufa atingand pana la 60 cm inaltime 
  • infloreste din iulie pana in octombrie 
  • este foarte rezistenta peste iarna, pastrandu-si frunzele, chiar si bobocii. 
  • creste bine in soluri acide, in zone deschise (pasuni, pajisti, poieni, povarnisuri)

Dincolo de avantajele estetice Calluna vulgaris e folosita si in remediile naturiste alternative dezvoltate in anii 1930 de catre dr. Bach – este prescrisa pentru "autocentrare" si "neliniste". 

Din ramurelele proaspete se prepara un remediu homeopatic folosit pentru tratarea reumatismului, artritei si insomniei. 

Din lastarii infloriti de Calluna Vulgaris se prepara si o infuzie. Din flori si lastarii tineri se prepara, odinioara, un fel de mied, care era folosit pentru aromatizarea berii in locul hameiului.
MAI POTI CITI