TOP orase in care Turistii cheltuie multi bani, de la Bangkok la Tokyo. Index MASTERCARD.

WIKI. TOP orase din lume unde turistii cheltuie cei mai multi bani.

Odată cu creșterea economică globală, creșterea anuală peste noapte a turistilor în cele mai importante 10 orașe de destinație (cu excepția orasului Seul) a fost în creștere în 2017, indică Mastercard Destination Cities Index.

Prognoza pentru anul 2018 a indicat o creștere peste tot, iar Istanbulul așteaptă cea mai mare creștere a vizitatorilor. Studiul a analizat 162 de țări la nivel global.

Cu aproximativ 20 de milioane de vizitatori internaționali, oeasul Bangkok a rămas în varful topului vizitatorilor și este puțin probabil să fie bătut, mai ales ca se prognozeaza o creștere puternica prognozata de 9,6% pentru 2018.
top orase din lume unde turistii cheltuie cei mai multi bani

Studiul a constatat că nu toate orașele sunt egale în ceea ce privește valoarea sumelor de bani pe care vizitatorii le aduc economiei locale.

Dubai a continuat să fie orașul de destinație de prim rang, bazat pe cheltuielile vizitatorilor. Anul trecut, 15,79 milioane de vizitatori au cheltuit in Dubai 29,70 miliarde de dolari

1. DUBAI

"Reafirmându-și poziția ca destinație aleasa pentru călătorii la nivel mondial, Dubai a câștigat încă o dată topul clasamentului indicelui anual al Global Destinations Cities. Cu o gamă dinamică de turism, agrement, stil de viață, ospitalitate și oferte de afaceri, emiratul continuă să atragă vizitatori din întreaga lume ... ", a declarat Girish Nanda, Director General pentru EAU și Oman la Mastercard, citat de Al Bawaba News

2. MECCA

Capitala UAE, Dubai, a fost urmată de un nou-venit, orasul Mecca, din Arabia Saudită, unde vizitatorii au cheltuit aproximativ 18,45 miliarde de dolari sau o medie de 135 de dolari pe zi.

3 - 4. LONDRA si SINGAPORE

Londra și Singapore au ocupat locurile 3 si 4, vizitatorii cheltuind 17,45 miliarde dolari, respectiv 17,02 miliarde de dolari.

Londra a continuat să domine Europa în topul cheltuielilor de cumpărături ale vizitatorilor internaționali.

Oamenii cheltuiesc mai mulți bani în Londra decât orice alt oraș european, reprezentând 49% din cheltuielile vizitatorilor.

5. BANGKOK

În timp ce Bangkok este cea mai populară destinație tursitica in ansamblu (cu 20,05 milioane de vizitatori anul trecut), turistii au cheltuit doar jumătate din suma cheltuita in Dubai.

Orașul Bangkok este prognozat a se bucura de o creștere cu încă 13,8% a cheltuielilor vizitatorilor în 2018.

6. NEW YORK

Cu 13,13 milioane de turisti, New Yorks s-a clasat poziția 6 în indexul Mastercard.

A avut o durată medie de ședere de 8,3 nopți și o cheltuială medie pe zi de 147 USD. În total, vizitatorii au scumpit 16.10 de miliarde de dolari anul trecut.

7. PARIS

O destinație romantică de vacanta Paris a fost al treilea oras cu 17,44 milioane de vizitatori internaționali.

Cu o durată medie de ședere de 2,5 nopți și o cheltuială medie de 301 USD pe zi. Cheltuielile pentru vizitatori sunt estimate să crească cu 16% în 2018.

Palma de Mallorca (11,96 miliarde de dolari cheltuite), Tokyo (11,91 miliarde de dolari) și Phuket (10,46 miliarde de dolari) au fost, de asemenea, printre primele zece orașe, în funcție de cheltuielile turistilor.

"Vacantele internaționale sunt esențiale pentru multe economii urbane, îmbogățind viața atât a locuitorilor, cât și a turiștilor. ", a declarat Miguel Gamiño Jr., vicepreședinte executiv, orașe globale pentru Mastercard.
MAI POTI CITI