FENG SHUI Cele mai bune principii. Reguli Feng Shui amenajare casa.

Sa vedem cateva reguli Feng Shui, cele mai bune principii de care e bine sa tii seama in amenajare casei, gradinii si apartamentului.

Din wiki-ul Feng Shui aflam ca una dintre regulile de baza spune ca trebuie sa avem grija ca energia sa nu intre si apoi sa iasa din casa.

Tocmai de aceea este indicat potrivit principiilor Feng Shui ca ferestrele casei sa nu fie pozitionate exact pe directia usilor sau fata în fata cu alte ferestre.

Important este conform principiilor Feng Shui sa avem parte de cât mai multa lumina naturala, pentru ca astfel crestem sansele de a permite energiei pozitive sa inunde locuinta ori de câte ori deschidem ferestrele.
wiki principii feng shui casa si gradina reguli bune amenajare

Regulile principale de bază feng shui se referă în primul rând la o casă curată, în care totul să fie în armonie.

Nu ai nevoie de prea multe lucruri pentru a aplica regulile feng shui care să aducă prosperitate, înțelegere, bani și fericire în casa ta.

1. Invita norocul in casa ta. Usa de la intrare si holul sunt spatii prin care patrund energiile in casa. Tocmai de aceea este foarte important sa nu incarcam aceasta zona cu diverse lucruri inutile, care nu fac decat sa stocheze energiile negative.

Se recomanda decorarea holului de la intrare cu obiecte decorative care au un aport energetic pozitiv: un tablou frumos, o planta verde, un fototapet care sa reprezinte o imagine din natura.

Pentru un plus de noroc chinezii isi agata de tocul usii un snur de culoare rosie.

2. Foloseste un simbol care este utilizat in aplicatiile moderne ale Feng Shui. Asta deoarece reprezinta o exprimare a unui dintre cele cinci elemente Feng Shui: un rand de vase de metal, spre exemplu, vor aduce o prezenta puternica a elementului Metal, un semineu va aduce energia Focului, o mini fantana arteziana va aduce si potenta energia Apei.

3. Amplaseaza corect oglinzile. Oglinzile sunt folosite in decorarea interioarelor si datorita capacitatii de a mari vizual incaperea. Conform principiilor Feng Shui oglinzile trebuie amplasate astfel incat sa reflecte doar lucruri si obiecte incarcate pozitiv. De pilda, plante de interior, un tablou care reprezinta aspecte sublime din natura.

4. Echilibrul dintre interior si exterior, Pentru ca regulile Feng Shui tin cont foarte mult de comuniunea cu natura, este important sa aduceti în casa vase cu apa. 

O varianta accesibila poate sa fie un acvariu cu pesti. Elementul apa aduce prosperitate, asa ca ar trebui sa fiti fericiti daca aveti sansa unui apartament localizat într-o cladire din apropierea unui lac, a unei fântâni sau a unei piscine. 

Important este sa aveti si plante în casa, inclusiv în bucatarie, alese dintre cele care nu necesita o îngrijire deosebita, tocmai pentru a respecta recomandarea Feng Shui de a aduce înauntru elemente din exterior.

5. Televizorul Ideal ar fi sa nu avem un televizor în camera în care dormim. Daca totusi acesta exista, atunci trebuie sa-l acoperim de fiecare data când nu-l mai folosim.

6. Energia florilor. Florile si plantele de apartament sunt legatura omului cu natura. Maestrii Feng Shui spun ca plantele vii amplasate in living sunt benefice sanatatii, iar in bucatarii aduc echilibru.
MAI POTI CITI