GREVA RYANAIR: lista celor 400 de zboruri anulate vineri, starneste revolta pasagerilor.

Lista zborurilor anulate de Ryanair din cauza grevei a crescut. Compania de zboruri low cost Ryanair va anula vineri 10 august, un zbor din șase, în urma deciziei piloților din Olanda și Germania de a se alătura mișcării greviste de 24 de ore din Irlanda, Belgia și Suedia.

Cu cele 250 de anulări cauzate de greva din Germania, vor fi aproape 400 de zboruri Ryanair anulate în data de 10 august, sau 17% din cele peste 2.400 de curse aeriene programate în acea zi în Europa.

Deja irlandezi de la Ryanair anulasera 146 de zboruri programate pentru vineri, ca rezultat al mişcărilor de protest planificate în Irlanda, Suedia şi Belgia.
lista zboruri anulate ryanair august 2018 creste la 400 anulari

Şi sindicatul VNV al piloţilor olandezi a anunţat că va declanşa o mişcare de protest vineri, după ce Ryanair a ameninţat că se va adresa tribunalului pentru a-i împiedica pe angajaţii din Olanda să facă grevă în timpul verii.

"Nu vrem să schimbăm modelul de afaceri al Ryanair, dar încă putem schimba multe alte lucruri", a afirmat directorul operaţional Peter Bellew.

Acesta a dat asigurări că operatorul aerian irlandez este dispus să analizeze o componentă variabilă a salarizării.

De la inceputul lui 2018, acţiunile Ryanair au scăzut cu peste 10%. Miercuri, titlurile au închis în creştere cu 1%, la 13,60 euro.

Directorul de marketing al Ryanair, Kenny Jacobs, a declarat miercuri că, în mod obişnuit, compania operează 250 de curse aeriene din şi spre Germania, folosind echipaje locale.

Pasagerii care şi-au rezervat bilete la aceste zboruri low cost îşi vor putea primi banii înapoi sau vor putea schimba gratuit data plecării, a adăugat Kenny Jacobs.

Sindicatul Vereinigung Cockpit (VC) a anunţat miercuri că piloţii Ryanair din Germania vor declanşa o grevă de 24 de ore vineri, la ora 01:01 GMT.
MAI POTI CITI