Pareri Plaje din LEFKADA: peisaje spectaculoase de la Plaja Porto Katsiki la Plaja Egremni.

Clima mediteraneana, cu putini nori si soare stralucitor, atrage anual milioane de turisti dornici sa se bucure de plajele si obiectivele pe care le ofera insula Lefkada. Iar turistii sunt de parere ca Lefkada are ca atuuri principale plajele minunate. 

Fasile de nisip sunt extrem de spectaculoase flancate de stânci argintii ce se înalță ca giganții din marea azurie, formând mici grote sculptate de vânt și soare.

Simbol al locului este vestita Plaja Porto Katsiki aflată într-un top 10 al celor mai spectaculoase plaje din Europa. 

Zona de coastă este compusă din pietre albe ca spuma laptelui, arcuindu-se elegant în jurul golfului impresionant al Mării Ionice, fiind flancată de un munte de calcar de unde poți admira întreaga panoramă asupra plajei Katsiki. 
pareri plaje lefkada grecia porto katsiki

Accesul pe plaja Katsiki se face coborand 80 de trepte special amenajate. In punctul de acces exista o parcare si un snack bar, precum si o zona special amenajata de belle-vedere. 

Un sfat pentru iubitorii de plaja ar fi ca soarele incalzeste nisipul dupa ora 11, pentru in ca in rest, umbra creata de stanci se prelungeste pana spre apa marii.

Porto Katsiki se află la circa 40 de minute distanță de Lefkada Town, în partea de sud-vest a insulei, însă nu este singura plajă spectaculoasă pe care trebuie neapărat să o bifezi aici.

Plaja Egremni este un alt paradis al relaxării, chiar dacă pentru a ajunge la mare trebuie să cobori mai bine de 300 de trepte săpate în faleza ce mărginește coasta. 

Porțiunea de nisip alb se întinde pe câțiva km, însă marea de un albastru turcoaz nemaivăzut este cea care îi atrage aici pe turiști. 

De altfel, plaja Egremni din Lefkada este și locul preferat al pasionaților de scufundări care găsesc o bogată viață marină, dar și formațiuni stâncoase impresionante.

Parerea si in acelasi timp recomandarea noastra noastra ar fi sa ajungeti acolo insotiti de o umbrela de soare si cu provizii suficiente de apa sau mancare. 

Umbra de la peretele de stanca ce strajuieste plaja Egremi nu veti avea decat pana in orele pranzului, dupa care veti fi expusi complet razelor arzatoare ale soarelui.
MAI POTI CITI