Nu poti Slabi din cauza Sindromului CUSHING care se caracterizeaza prin crestere in greutate.

Poate ai incercat sa slabesti, cu diete si regimuri alimentare, mult sport si hidratare si nu ai reusit sa slabesti, ei bine unul dintre posibilele motive ar fi Sindromul CUSHING!

Sindromul Cushing afecteaza aproape 15 oameni dintr-un milion, anual. 

Sindromul Cushing poate determina obezitate, modificari ale pielii si fatigabilitate (oboseala), precum si unele afectiuni ca diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala, depresia si osteoporoza. 

Daca sindromul Cushing nu este tratat, acesta poate cauza moartea.

pareri sindorm cushing motiv din cauza caruia nu slabesti

Dacă observi o creștere în greutate, ai o tensiune arterială ridicată, suferi de osteoporoză, culoarea pielii tale se schimbă și îți apar vergeturi de culoare mov sau argintii pe abdomen, toate acestea sunt semne că organismul tău nu procesează nutrienții așa cum ar trebui.

Dacă suspectezi că iei în greutate și acest lucru nu are nicio legătură cu felul în care mănânci, medicamentele pe care le iei sau lipsa efortului fizic, ar trebui să mergi la doctor și să faci câteva teste care ar putea indica exact motivele.

Sindromul Cushing reprezinta consecinta expunerii organismului o perioada indelungata la concentratii prea mari de cortizol.

Semnele si simptomele sindromului Cushing care pot aparea in cadrul sindromului Cushing urmatoarele :

- crestere in greutate: simptomele includ fata rotunda si umflata (facies cu aspect de luna plina), depunerea de grasime in jurul gatului si in zona interscapulara superioara si o talie cu dimensiuni marite; cresterea in greutate este cel mai frecvent simptom in cadrul sindromului Cushing.

- pierderea tonusului si fortei musculare, prezenta slabiciunii musculare, in special la nivelul membrelor superioare si inferioare poate determina ca ridicarea de pe scaun sau urcarea scarilor sa se faca cu dificultate.

- afectare oculara (glaucom - marirea tensiunii intraoculare; exoftalmie - iesirea ochilor in afara; cataracta – opacifierea cristalinului).

Tratamentul cu corticosteroizi nu trebuie intrerupt brusc de pacient, deoarece o intrerupere brusca, fara reducerea treptata a dozelor de corticosteroizi, poate determina aparitia crizei adrenergice, punand viata in pericol.

Pentru a trata cu succes persoanele cu sindrom Cushing determinat de tumori benigne (necanceroase) sau tumori maligne (canceroase), tesutul tumoral care secreta hormonul adrenocorticotrop (ACTH) trebuie distrus sau indepartat.

Recomandarile in privinta stilului de viata la pacientii cu sindromul Cushing includ dieta hipocalorica (cu putine calorii), bogata in proteine, potasiu si calciu si saraca in grasimi, zaharuri si sare, avand in vedere ca excesul de cortizol distruge masa musculara si osoasa si mareste depunerea de grasimi.

Este necesara suplimentarea cu calciu si vitamina D. Iar de cele mai multe ori trebuie asociata si o terapie specifica pentru osteoporoza de exemplu un bifosfonat (alendronat, risedronat, ibandronat, acid zolendronic) pentru tratarea/prevenirea osteoporozei.