WIKI PADBOL. Beneficiile jocului de PADBOL disponibil si in locatii din Romania. Regulament pe scurt.

WIKI. Pentru cei care nu au aflat înca, Padbol-ul este un mix între fotbal, tenis și squash, sau, mai simplu, un tenis cu piciorul mult mai avansat și mai spectaculos, jucat într-un cadru ultramodern, adecvat secolului XXI. 

Este folosit foarte mult în antrenamentele fotbaliștilor, îmbunătătind, printre altele tehnica personală, viteza de reacțe și concentrarea. 

Deasemnenea, el poate fi jucat de oricine, indiferent de vârsta, sex, pregatire fizica, regulamentul fiind accesibil tuturor.

Conform regulamentului echipele de Padbol sunt formate din cate doi jucatori, care servesc si primesc, prin rotatie, de la un game la altul, respectiv, de la un punct la altul. 

pareri padbol romania regulament si locatii

Din punct de vedere al paselor intre coechipieri si al loviturilor, principiile de joc sunt asemanatoare cu cele de la fotbal-tenis.

Un meci de PADBOL se joaca dupa sistemul “cel mai bun din 3 seturi”. Punctele se noteaza: 0 – 15 – 30 – 40 – game. 

In caz de egalitate la 40, este aplicat sistemul avantajului. 

Pentru a castiga setul, o echipa de padbol trebuie sa ajunga la 6 game-uri, dar sa aiba si o diferenta de cel putin 2 game-uri fata de cealalta echipa.

PADBOL-ul are numerose beneficii medicale. Jocul de Padbol reduce grăsimea şi înlătură grăsimea subcutanată la persoanele supraponderale şi obeze. 

Pentru a obţine un consum ridicat de calorii care sunt acumulate în ţesutul gras, sunt necesare exerciţii în mod regulat, pe perioade lungi şi cu o intensitate moderată, folosind o masă cât mai mare de muşchi, ca cea care se găseşte pe picioare, fese şi spate. 

De asemenea, reduce grăsimea subcutanată dintre muşchi, ducand, impreuna cu o dieta corespunzatoare, la definirea musculaturii.

PADBOL-ul imbunătăţeşte capacitatea plămânilor, circulaţia şi în general oxigenarea, nu doar a muşchilor (inclusiv a muşchiul inimii) ci şi a creierului, organelor interne şi a pielii, ceea ce se reflectă într-o rezistenţă sporită la efort şi îmbunătăţirea funcţiilor digestive, renale, imunitare, endocrine, de stare, somn şi mentale

În România, PADBOL-UL a fost adus în vara anului 2015, de către Elisabeta Gherghisan, cea care se și ocupă de dezvoltarea și promovarea acestuia. 

padbol de la cluj la mogosoaia pretul miscarii sanatoase

Deși este un sport foarte nou, Padbol are deja propriile competiții internaționale.

A patra ediție a Cupei Mondiale de Padbol va avea loc în 2018 chiar în România! 

Evenimentul, care se organizează de către Asociatia Română de Padbol în luna septembrie, promite a fi un spectacol total de tehnică și talent și va putea fi urmarit pe parcursul a peste 40 de ore de transmisii live online