Alimente Sanatoase pentru o Primavara în forma Maxima.

Sa ne facem o parere despre alimentele sanatoase ce trebuie consumate primavara. După excesul de carne, grăsimi şi alimente conservate şi rafinate din perioada iernii, organismul nostru are nevoie de o dietă revigorantă si vitaminizanta.

Venirea primăverii este un prilej excelent pentru aceasta, întrucât avem la dispoziţie o mulţime de legume şi fructe proaspete, de producţie locală, mult mai gustoase şi mai bogate în vitamine decât cele din import, întrucât ajung rapid din grădină pe mesele noastre.

Este momentul ideal să mâncăm legume crude, precum salată verde, ceapă verde, usturoi, spanac, leurdă, untişor, ridichi, asezonate cu puţin ulei de măsline şi zeamă de lămâie, dar şi fructe proaspete (zmeură, cireşe, căpşuni).

Benefice detoxifierii sunt şi sucurile de legume şi fructe, ciorbele de zarzavat (ștevie, lobodă, spanac, urzici, cartofi noi, morcovi, ţelină, ceapă), mâncăruri de legume (dovlecei, spanac, urzici, lobodă, conopidă).
pareri alimente sanatoase cu vitamine naturale

Să nu uităm de epuizarea rezervelor de vitamine şi minerale din timpul sezonului de iarnă.

Am putea preveni astenia de primăvară având grijă să ne încărcăm bateriile consumând legume şi fructe de sezon, pline de vitamine din grupul B, vitaminele C, E, K, acid folic, minerale precum calciu, fier, magneziu, mangan, antioxidanţi, fibre, clorofilă.

Pe lângă rolul esenţial al legumelor cu frunze verzi în detoxifierea şi vitaminizarea organismului, aş aminti de beneficiile în scăderea ponderală, ştiut fiind faptul că au foarte puţine calorii.

Luna martie reprezintă începutul postului Paștelui, astfel încât aceste fructe şi legume de sezon sunt de un real ajutor acelor persoanelor care ţin post, alături de cereale integrale, leguminoase, produse pe bază de soia.

De subliniat faptul că leurda are aceleaşi proprietăţi ca ale usturoiului (scade colesterolul, rol antiviral, antibacterian, stimulează detoxifierea), iar untişorul este asemănător salatei verde (bogat în clorofilă, antioxidanţi, este un bun dezinfectant al cavităţii bucale).

Nu trebuie să uităm de urzici, aşa numitele alimente medicament, care ajută sistemul imunitar, digestiv, nervos, endocrin şi care pot constitui reţete delicioase (supă, mâncare de urzici).

Spanacul, loboda, ceapa verde, ştevia sunt bogate în acid folic, foarte important la femeile însărcinate.

Să nu uităm, de asemenea, că primăvara este un moment minunat pentru a face mişcare în aer liber, chiar daca uneori vremea capricioasa nu ne imbie sa iesim din casa!