Pareri ulei HIGH OLEIC Spornic Profesional primul ulei 'altfel' produs in Romania.

Sa ne facem o parere despre uleiul High Oleic produs de Prutul S.A si lansat pe piata sub denumirea de Spornic Profesional.

In primul rand trebuie sa stiti ca orice ulei cu un continut de minim 75% acid oleic poarta titlul de High Oleic.

Floarea Soarelui „oleica“ sau „high-oleic“ (HO) este un hibrid cu un continut de minimum 80% de acid oleic, comparativ cu 20% la cei conventionali („linoleici”). Din punct de vedere chimic, acidul oleic este un acid gras omega-9 mononesaturat.

Din acest motiv, acesti hibrizi sunt deosebit de cautati de catre procesatorii de floarea-soarelui.

Continutul mare de grasimi benefice (acizi grasi mononesaturati, considerati buni pentru sanatate), beneficii ale uleiului Spornic Profesional de care se pot bucura consumatori,
Pareri Forum Ulei haioleic Spornic Profesional
siguranta in preparare data de punctul de fumigare mai inalt (232°C), precum si rezistenta crescuta la rancezire, care prelungeste termenul de valabilitate pana la 18 luni, reprezinta principalele puncte forte ale acestui ulei 'altfel.

Asta in timp ce Uleiul linoleic extras din semintele de floarea-soarelui “obisnuita” este cel mai comun tip de ulei vegetal, adica cel care ocupa majoritatea spatiului pe rafturile supermarket-urilor din Romania.

Aceste uleiuri se lauda cu un continut ridicat de acizi grasi polinesaturati, sanatosi, dar care sunt instabili si vulnerabili la oxidare.

Expus la temperaturi inalte, in ulei se produc o serie de reactii chimice, care au consecinte directe asupra gustului, mirosului sau texturii mancarurilor.

Moleculele de grasime sufera multiple transformari si genereaza o multitudine de compusi foarte aromati.

Unii dintre ei sunt deosebit de placuti (gustul inconfundabil pe care il asociem carnii prajite) altii, dimpotriva, dezagreabili si, in cele mai multe cazuri, nocivi pentru sanatate.

Spornic Premium 1L si Spornic Profesional 5L – 100% ulei High Oleic – sunt uleiuri rafinate dintr-un soi distinct de floarea-soarelui, cu un continut de minim 75% acid oleic – acid gras mononesaturat Omega 9.

Odata cu lansarea acestor produse, Prutul S.A. devine prima companie care introduce pe piata o gama de uleiuri altfel, mai sanatoase si mai sigure, in conditiile unei industrii in care inovatia s-a lasat mult asteptata.

In concluzie suntem de parere ca Uleiul High Oleic Spornic Profesional, este ideal in bucatarie pentru preparatele delicate, dar si cele foarte fierbinti. 

Acest ulei cu un continut ridicat de acid oleic poate inlocui cu succes uleiul de palmier, aducand importante beneficii pentru sanatate si gust, cat si un randament crescut datorita numarului mare de utilizari.