WIKI FRANCES MCDORMAND. OSCAR pentru rol principal la a 90-a EDITIE A PREMIILOR OSCAR 2018.

Azi noapte la decernarea PREMIILOR OSCAR cea de-a 90-a editie desfasurata la DOLBY THEATRE  actrita FRANCES MCDORMAND a castigat PREMIUL OSCAR pentru  CEA MAI BUNA ACTRITA in rol principal pentru extraordinara performanta din filmul " THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING MISSOURI".

Un titlu cam" sarmos" care s-ar traduce prin "TREI PANOURI PUBLICITARE DINCOLO DE EBBING MISSOURI".

Un film dramatic  o drama care impresioneaza mai ales ca este inspirata din fapte reale. Despre ce inseamna sa fii mama si cum  O MAMA nu renunta pana nu isi razbuna fiica moarta.

Ce a impresionat lumea mai mult ca orice in NOAPTEA MAGICA a fost DISCURSUL /SPEECH-ul actritei care a electrizat sala dar a adus si multa confuzie.

Daca  FRANCES MCDORMAND a luat OSCARUL pentru BEST ACTRESS IN A MAIN ROLE atunci ar fi trebuit sa i se inmaneze si un  PREMIU EMMY pentru discursul ei asta e dincolo de orice evidente.
wiki oscar 2018 frances mcdormand

Chiar si simpaticul prezentator al galei JIMMY KIMMEL a subliniat acest lucru. Care a fost discursul /SPEECH-ul minunatei FRANCES MC DORMAND?

"PICK ME UP IF I FALL A LITTLE BIT  BECAUSE I VE GOT SOME THINGS TO SAY AND WE WILL TELL YOU ABOUT THEM. I HAVE TWO WORDS TO LEAVE YOU WITH THEM TONIGHT LADIES AND GENTLEMAN " INCLUSION RIDER".

"RIDICATI-MA DACA VOI CADEA UN PIC PENTRU CA AM SA VA SPUN LUCRURI.
DOAMNELOR SI DOMNILOR AM DOUA CUVINTE SA VA MAI SPUN IN FINAL E TOT CE CONTEAZA: INCLUSION RIDER".

Actrita FRANCES MCDORMAND a multumit familiei sale si apoi s-a adresat  tuturor DOAMNELOR si DOMNISOARELOR.

Catre toate ACTRITELE, SCENOGRAFELE, CATRE TOATE SCENARISTELE cate toate FEMEILE care lucreaza in industria asta cinematografica VA ROG, SA VA RIDICATI ALATURI DE MINE.

Un OMAGIU IMPRESIONANT adus tuturor FEMEILOR din industrie TOATE MERITA un OSCAR!

NIMENI pana la FRANCES MC DORMAND NU A MAI FACUT ACEST LUCRU.

Sa sensibilizeze intreaga audienta ca intr-un strigat al VICTORIEI. Al ei dar in special al tuturor femeilor carora li se cuvin FIX aceleasi drepturi si aceiasi bani ca si barbatilor.

FRANCES MC DORMAND a rugat-o pe actrita MERYL STREEP sa faca ea acest gest  de a se ridica in picioare deoarece apoi toate doamnele ii vor urma firesc gestul.

"MERYL, IF YOU DO IT , EVERY BODY ELSE WILL. C MON.." Si MERYL era deja in picioare aplaundand-o frenetic pe FRANCES MCDORMAND.

S-au ridicat cateva doamne dar nu toate  unele posibil sa fi cazut intr-o mare confuzie nu stiau cum sa reactioneze o fi fost " pe bune" sau era o gluma.

De ce s-a creat si CONFIZIE ? Pentru ca multa lume nu a inteles ce este cu INCLUDION RIDER.

A venit in ajutorul tuturor profesorul PHILLIP ATIK GOFF d ela JOHN JAY COLLEGE care a explicat tuturor ce insemana "INCLUSION RIDER".

"INCLUSION RIDER IT IS A CLAUSE IN AN ACTOR S CONTRACT THAT REQUIRES THE CAST AND CREW TO BE DIVERSE In ORDER TO RETAIN THE ACTOR AND ACTRESS IT IS A COMMENT TO RESPONSIBILITY".

Acest termen INCLUSION RIDER" insemna  o clauza in contractul unui actor /actrita care CERE  celor care alcatuiesc echipa si distributia sa fie DIVERSA sa respecte DIVERSITATEA PENTRU A-L OBLIGA PE ACTOR /ACTRITA la a face lucruri RESPONSABILE.

Adica IT'S TIME UP  a venit vremea sa va treziti e momentul. Tota lumea  are aceleasi drepturi  femeile  de culoare. persoanele cu dizabilitati.

Actrita  a obtinut PRIMUL ei PREMIU OSCAR in 1997 pentru rolul din " FARGO" .Acum s-a facut si un serial  FARGO dar filmul ramane un punct de referinta.

La  GALA PREMIILOR GOLDEN GLOBE din ianuarie 2018  FRANCES MC DORMAND a spus ce inseamna pentru ea acest INCLUSION RIDER.

A vorbit atunci de TIME'S UP.

"SO MANY OF YOU KNOW I KEEP MY POLITICS PRIVATE BUT IT WAS REALLY A GREAT HONOR TO BE IN THIS ROOM TONIGHT. TO BE A PART OF TECTONIC SHIFT IN OUR INDUSTRY S POWER STRUCTURE, TRUST ME THE WOMAN IN THIS ROOM ARE NOT HERE FOR THE FOOD. WE ARE HERE FOR WORK "

E TIMPUL a spus FRANCES E TIMPUL SA VA TREZITI! si asta a devenit un # IT'S TIME UP.

"Foarte multi dintre voi stiu ca imi tin politica  in sectiunea PRIVATE acel ZONA MEA. Dar nu ma pot abtine sa va spun ca ma sint honorata si feriicta sa fiu in aceasta camera cu voi toti.

SA FIU PARTE A ACESTEI MISCARI TECTONICE A ACESTEI SCHIMBARI IN STRUCTURA PROFUBDA A INDISTRIEI ACESTEA CINEMATOGRAFICE.

Si CREDETI-MA DOAMNELE DIN CAMERA NU SUNT AICI PENTRU MANCARE NU AU VENIT SA DEGUSTE  CHESTII.

SUNTEM AICI NOI FEMEILE LA MUNCA."

Acesta a fost discursul  senzatie de la PREMIILE GOLDEN GLOBE. FRANCES MCDORMAND si-a folosit FORTA ca pentru a exprima GLASUL TUTUROR FEMEILOR din industria cinematografica.

E timpul sa ne trezzim si sa sustinem si  miscarea care susutine femeile   ce au fost abuzate de mai marii industriei acea miscare care a pus lumea in miscare.

A dezvaluirilor femeilor ACTRITE care au au fost violate abuzate, speriate, maltratate.

"LOOK AROUND EVERYBODY.  LOOK AROUND LADIES AND GENTLEMAN BECAUSE WE ALL HAVE STORIES TO TELL AND PROJECTS WE NEED TO BE FINANCED.

DONT TALK TO US ABOUT IT AT THE PARTIES TONIGHT.  INVITE US INTO YOUR OFFICES In A COUPLE DAYS OR YOU CAN COME TO OUR OFFICES WHICHEVER SUITS YOU BEST."

Si a continuat FRANCES MC DORMAND sa le spuna tuturor in speech-ul ei de la GALA OSCAR a 90-a editie.

"NU VORVITI DESPRE CEEA CE AM SPUS NU NE VORBITI NOUA FEMEILOR DESPRE TOATE ASTEA LA PETRECERILE DIN SEARA ASTA.

PRIVITI IN JURUL VOSTRU DOAMNELOR SI DOMNILOR PENTRU CA NOI FEMEILE TOATE AVEM DE SPUS POVESTI TOATE AVEM POVESTI DE SPUS SI PROIECTE CARE AU NEVOIE DE FINANTARE.

INVITATI-NE IN BIROURILE VOASTRE IN CATEVA ZILE SA DISCUTAM SAU PUTETI SA VENITI VOI IN BIROURILE NOASTRE FIE PROCEDATI CUM CREDETI CA VA CONVINE MAI BINE."

ASADAR FRANCES MCDORMAND a sutinut prin vocea sa VOCILE TUTUROR FEMEILOR DIN INDUSTRIA CINEMATOGRAFICA AMERICANA.

La INCLUSION RIDER. Pentru ca FEMEILE SUNT O FORTA si ele nu mai vor sa fie neglijate sa nu mai suporte DOMINATIA  atotoputernica a BARBATILOR.

Se stie din vremea HOLYYWOOD-ului celebritatilor ca MARYLIN MONROE, AVA GARDER MARLENE DIETRICH femeile intotdeuana au fost platitie mai PUTIN ca barbatii.DE CE? PENTRU CA EI BARBATII au considerat ca MERITA MAI MULT. Si nu e asa.

Pentru ca FEMEILE au suportat in tacere abuzuri.E VREMEA SCHIMBARII LA HOLLYWOOD.

APALUZE doamnelor si domnilor pentru DISCURSUL EPIC al actritei FRANCES MCDORMAND.

O INVINGATOARE care inspira si celelalate FEMEI ACTRITE.

ABSOLUT DE RASUNET SI PLIN DE INSPIRATIE acest speech al INVINGATOAREI  cea care a luat OSCARUL pentru a doua oara in viata.

Iar ecourile nu au intarziat sa apara. Femeile  REACTIONEAZA SPUNAND ca Frances a fost eroina aseara.

Si ca altele ce vor sa ajunga cand vor creste?

CAND VOI CRESTE VREAU SA FIU FRANCES MCDORMAND! O FEMEIE CARE A ADUS SPERANTA, VICTORIA SI INSPIRATIA!

NE INCLINAM IN FATA TA DRAGA ADORABILA, SENSIBILA EXTRAORDINARA ACTRITA FRANCES MCDORMAND.
MAI POTI CITI