Ai BITCOIN deci IMPOZIT la ANAF! Impozite pe venit si contribuții sociale!

Scandalos! Romanii care  au obținut venituri din criptomonede (aka BITCOIN) ar trebui, teoretic, să plătească Fiscului impozit pe venit și contribuții sociale, în funcție de câștigurile realizate.

Pur si simplu, practic, se aplică aceleași reguli ca și la investițiile pe bursă.

Având în vedere că veniturile din tranzacţionarea criptomonedelor nu se regăsesc enumerate printre veniturile neimpozabile, menţionate în Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, rezultă că acestea sunt venituri impozabile”, arată Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

În funcție de momentul achiziției sau vânzării, cei care au tranzacționat monede virtuale au putut realiza profituri frumușele. Numai că pentru acestea trebuie plătite taxe, au declarat reprezentanții Fiscului.
impozit bitcoin romania taxe si impozite anaf

Bitcoin a crescut anul trecut de la o mie de dolari pe unitate până la aproape de 20.000 de dolari. Ulterior a scăzut din nou, până în jur de 6.000 de dolari, pentru ca acum să se tranzacționeze la 10.800 de dolari.

Veniturile, alte beneficii şi elemente patrimoniale sunt supuse legislaţiei fiscale indiferent dacă sunt obţinute din acte sau fapte ce îndeplinesc sau nu cerinţele altor dispoziţii legale in vigoare in Romania.

Culmea culmilor este ca Fiscul din Romania nu a descoperit până acum nicio persoană în România cu venituri obținute din criptomonede.

”Vă comunicăm că nu au existat cazuri în care organele de inspecție fiscală au identificat, în cadrul verificărilor efectuate, venituri obținute urmare tranzacționării criptomonedelor”, a anunțat ANAF.

In mod normal, fiecare persoană cu astfel de investiții trebuie să își declare câștigurile prin Formularul 200, care se depune la Fisc.

WIKI. Bitcoin nu se bazează pe încrederea într-un emitent central. Bitcoin folosește o bază de date distribuită peste noduri ale unei rețele de la egal la egal (peer-to-peer) pentru a inventaria tranzacțiile și se folosește de criptografie pentru a furniza funcții de bază pentru securitate cum ar fi asigurarea că bitcoinii nu pot fi cheltuiți decât de cel care îi deține și doar o singură dată.

Cererea in crestere pentru Bitcoin, care este in cantitati limitate, ar putea fi un factor in impingerea cursului la un nivel la care nu a ajuns pana acum.

Julian Hosp este de parere ca in decursul anului 2018, cursul Bitcoin va cunoaste o scadere pentru ca, pana la sfarsitul anului, cursul sa atinga un nou all-time high de 60.000 dolari.

Nenumărate scandaluri au avut loc de-a lungul timpului, de la falimentul celei mai mari case de schimb (Mt. Gox) pâna la furtul a 120.000 Bitcoins distrugând mitul siguranței și transparenței.

Si da... romanii sunt interesati de Bitcoin! Iata ce cauta ei pe net: Bitcoin Romania, Bitcoin pret, Bitcoin wiki sau cumpar Bitcoin!!!
MAI POTI CITI