VODAFONE cumpara UPC. Cum ii afecteaza pe abonati.

Grupul britanic Vodafone a confirmat  in data de 2 februarie 2018, ca este intr-o faza initiala a discutiilor cu grupul american Liberty Global. 

Anuntul Vodafone a venit dupa ce ziarul Financial Times a scris ca Vodafone ar vrea sa cumpere active detinute de Liberty Global in Germania si tari din estul Europei.

Noile negocieri survin la circa doi ani dupa ce Vodafone a anuntat încheierea fara rezultat a unor discutii similare cu proprietarul UPC Romania, care vizau atunci, potrivit surselor din piata, inclusiv un parteneriat pentru crearea unei companii de telefonie, internet si televiziune evaluata la peste 130 miliarde dolari.

Negocierile s-ar fi blocat din cauza neintelegerilor privind operatiunile fiecarui grup pe piata din Germania, precum si a diferentelor de opinie referitoare la valoarea companiei britanice Virgin Media, detinuta de Liberty Global, au precizat atunci surse citate de Bloomberg.

pareri vodafone cumpara upc oferte si abonamente noi

Vodafone este al doilea mare operator de telefonie mobila din România în functie de venituri si numarul de clienti, dupa Orange. 

La  sfarsitul anului trecut, Vodafone România avea 9,94 milioane de clienti, în crestere cu peste 5% comparativ cu anul 2016. 
De celalta parte, UPC România, printre principalii operatori locali de telecomunicatii prin cablu, a raportat o crestere de 5% a numarului de clienti dupa primele 9 luni ale anului trecut, la 1,32 milioane, avans sustinut si de achizitia unui operator român de talie redusa.

Vodafone si  Liberty Global si-au combinat deja, anul trecut, operatiunile din Olanda, într-un joint-venture detinut în proportii egale. Operatiunea le-a permis sa reduca preturile, prin oferirea de pachete convergente fix-mobil.

In ce mod i-ar afecta aceasta fuziune intre UPC si VODAFONE pe abonatii celor doua companii? Ei bine cu siguranta in mod pozitiv. Preturi vor scadea, si vor aparea noi pachete atractive de servicii care pana la o eventuala fuziune nu puteau fi oferite separat de cele doua companii.

Cum i-ar putea afecta cumpararea UPC de catre VODAFONE pe clientii celorlalte firme mari de pe piata de telecomunicatii din Romania? Greu de spus. 

De exemplu, cei de la DIGI sunt convinsi ca aceasta posibila fuziune nu i-ar afecta cu mare lucru bazinul de clienti. 

Oficialii Digi cred ca politica de preturi este cel mai important element si ca este ceea ce confera pietei noastre o dinamica total diferita în comparatie cu pietele vestice mai mature, unde preturile sunt mai mari.

Iar dinamica pietei romanesti este foarte diferita de altele si, astfel, cei de la DIGI nu se asteptam la vreun impact NEGATIV daca o astfel de tranzactie ar avea loc.
MAI POTI CITI