Pareri AUTO RULATE 2018. Masinile second hand opinii negative si pozitive.

Problema legata de masinile rulate ramane una de actualitate si in 2018. Exista atat pareri pozitive cat si pareri negative despre masinile second hand si apetenta romanilor pentru acestea.

In principal, motivele pentru care românii preferă să își achiziționeze mașini second hand sunt deja știute, iar în fruntea lor stă insuficiența banilor de care suferă mare parte dintre oameni.

Insa problema cu mașinile la mâna a doua nu ar fi una atât de gravă dacă oamenii ar alege in deplina cunostinta de cauza să își achiziționeze masini rulate de calitate, și nu relicve vechi de zeci de ani.

Decizia luata de guvernanti de a elimina Timbrul de Mediu la 1 februarie 2017 a provocat o adevarata consternare în industria auto din România și nu numai.
pareri auto second hand de calitate si ieftine

Cei mai mulți jucatori din industrie au invocat faptul că, odată cu eliminarea taxei de poluare, numărul mașinilor la mâna a doua achizitionate de romani va exploda.

Lucru care s-a și întâmplat. Potrivit datelor disponibile la DRPCIV, în luna ianuarie 2018, din cele 50.000 de mașini înmatriculate la nivel național, 78% au fost auto rulate la mâna a doua, adică aproape 40.000. Un procent care trebuie sa recunoastem este unul ingrijorator.

Dupa cum spuneam, exista pe piata si masini second hand de calitate, deci exista posibilitatea de a face o afacere bună când îți cumperi un autoturism rulat.

Pe piața din România își desfășoară activitatea dealeri auto care comercializează mașini rulate în condiții excelente din punct de vedere tehnic.

Sa vedem asadar care ar fi condițiile in care merită să îți cumperi o mașină rulată în 2018.

In primul rand trebuie menționat faptul că nu este nevoie de mari sacrificii pentru a achiziționa o mașină rulată de calitate care să corespundă cerințelor în materie de siguranță, calitate tehnică și norme de poluare.

Iată mai jos o lista cu câteva criterii de care trebui să ții cont atunci când vrei să își cumperi un autoturism la mâna a doua, pentru a beneficia și de calitate si de un pret corect:

a) Ai grijă de la cine cumperi mașina second hand

Surse de achiziție mașini la mâna a doua sunt destule. Sunt samsari, persoane fizice, dealeri autorizați.

Pentru a păși cu dreptul în procesul de achiziție, primul pas este să alegi cu grijă comerciantul cel mai profesionist și de încredere.

În acest caz, se cunoaște foarte bine faptul că samsarii și persoanele fizice nu pot fi de încredere atunci când îți garantează că mașina este în cele mai bune condiții tehnice.

În ceea ce privește dealerii auto, aceștia au avantajul de a putea dovedi cu documente garanțiile tehnice pe care le oferă.

În plus, cei mai mulți dealeri auto dispun de echipe de specialiști care verifică fiecare autoturism și se asigură că este în cele mai bune condiții de funcționare.

Cel mai important însă este faptul că un dealer auto nu îți va vinde niciodată o epavă veche de zeci de ani.

b) Ai grijă la starea tehnică a mașinii rulate

La ce trebuie să te uiți când îți cumperi o mașină la mâna a doua?

Cel mai important, asigură-te că nu s-a umblat la kilometrii reali.

Aceasta este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă o persoană care vrea să cumpere un autoturism rulat.

Acest procedeu este, de asemenea, foarte periculos, pentru că stă la baza celor mai multe accidente rutiere care se petrec din cauza stării tehnice a mașinii.

O mașină rulata căreia i s-a resetat sistemul de redare a numărului de kilometri parcurși este pericol un veritabil public. De ce? Pentru că nu știi ce se afla de fapt sub caroserie.

Cele mai frecvente probleme în aceste cazuri sunt legate de defecțiuni foarte grave, la sistemul de frânare de exemplu, sau la sistemul de direcție.  Ceea ce, sa recunoastem, este aproape mortal.

Nimeni nu ar vrea să se trezească fără frâne sau fără direcție. Ar pune în pericol major atât viața lui și a pasagerilor, cât și a celorlalți participanți la trafic și a pietonilor.

Așadar, este foarte important să te asiguri că mașina pe care vrei să o cumperi afișează kilometrii reali.

Exista cineva care îți poate garanta asta?

La prima impresie ai spune că nimeni. Însă, dacă vei cauta mult mai atent, vei vedea că tot dealerii autorizați au un avantaj în fața samsarilor. 

Fiind vorba de companii care își desfășoară activitatea într-un cadru legal strict, șansele ca aceștia să trișeze cu astfel de tertipuri sunt infime.

Deci evita samsarii de masini second si alege sa o cumperi de la un dealer autorizat!

c) Nu îți cumpăra o relicvă de masina second hand

Uneori, spui că nu îți poți permite o mașină mai nouă, drept urmare te orientezi și tu după buget.

Ei bine, în ultimii ani, dealerii autorizați care vând și mașini second hand au inteles această situație. 

Asadar, aceștia pun la dispoziția clienților oferte bine construite care să țină cont și de puterea lor financiara, dar se și asigură că mașina este în cele mai bune condiții.

Deci, atunci când tinzi să renunți la cea mai bună calitate tehnică a unei mașini pentru că nu crezi că ai destui bani, caută mai bine.

Sunt o mulțime de oferte pentru mașini rulate pe piața din România, atât ca preț cât și ca nivel de calitate tehnică a mașinilor. Trebuie doar să le cauți si sa gandesti analitic si nu emotional.