Ce STIE FaceBook despre MINE. Cum sterg definitiv contul de Facebook.


FB, SECRETE si DELETE... Intreg scandalul (puternic mediatizat) despre cum FACEBOOK manipuleaza utilizatorii si stie tot despre ei a facut ca multi dintre acestia sa se intrebe: Cum imi sterg definitiv contul de Facebook?

Insa inainte de a vedea ce trebuie sa faci ca sa iti stergi pentru totdeauna (?) contul de Facebook ar trebui sa aflam ce stie FB despre noi. Ce informatii pastreaza si analizeaza gigantul Facebook despre utilizatorii sai.

Ca sa afli ce informatii a strâns Facebook despre tine, click pe setari, apoi, în partea de jos a paginii, da click pe Descarca o copie a datelor tale de pe Facebook.

Datele vor fi descarcate sub forma unei arhive .zip si pot fi consultate offline fara a mai avea treaba cu internetul sau logarea pe Facebook.

Unii utilizatori Facebook au descoperit ca gigantul Silicon Valley a stocat jurnalele complete ale apelurilor primite si date si ale mesajelor text (SMS).
link cum sterg profilul de facebook

Un purtător de cuvânt al Facebook a declarat: "Este o practică pe scară largă utilizată ca prima dată când vă conectați telefonul la o aplicație de mesagerie sau de tip retea socială, totul sa înceapa prin încărcarea contactelor telefonului."

"Încărcarea contactelor este opțională. Oamenii sunt întrebați explicit dacă doresc sa acorde permisiunea de a le fi încărcate contactele de pe telefonul lor - este explicat chiar acolo în aplicația respectiva.". Dar cati, pe bune, fac acest lucru???

Utilizatorii FB pot să șteargă în orice moment informațiile încărcate anterior și pot găsi toate informațiile de care dispun în jurnalul de cont și de activitate din instrumentul "Descărcați informațiile dvs." (vezi link mai sus)

Facebook declară că este disponibil un opt-out pentru încărcarea contactelor, iar utilizatorii pot șterge toate persoanele de contact încărcate oprind setarea de încărcare continuă în aplicația Facebook Messenger.

Pentru a dezactiva sau sterge contul de Facebook, trebuie sa mergi la Setari, apoi click pe Editeaza în dreptul optiunii "Administreaza contul". Din meniul care se deschide, click pe Dezactiveaza-ti contul.

Un cont dezactivat poate fi reactivat oricând si pastreaza toate datele despre utilizator adunate pâna când a fost accesata optiunea de dezactivare, inclusiv lista de prieteni si mesajele.

Stergerea contului este definitiva, dar dureaza de obicei mai mult timp. Pentru a sterge contul de Facebook, acceseaza pagina pentru Stergerea contului si urmeaza instructiunile de acolo.

Contul de Facebook va fi mai întâi dezactivat, iar stergerea lui va fi anulata daca te loghezi pe reteaua sociala în "perioada de gratie".

Stergerea efectiva a datelor personale din serverele Facebook poate dura pâna la 90 de zile.

Ca si parere personala, soluția e să-ți ștergi contul dacă nu mai vrei ca Facebook să știe atâtea despre tine.

Insa, mai simplu este să blochezi permisiunile, începând cu cea de localizare, pentru că, mai mult ca sigur, Facebook are o hartă cu toate rutele tale pentru că tu ai vrut să dai check-in-uri. Apoi sa blochezi deschiderea microfonului și a camerei foto etc.

NU uita! Datele, toate (inclusiv cele care nu apar in download-ul oficial) informatiile sunt undeva acolo, doar că "mai marii sefi" de la Facebook nu le share-uiesc și cu tine, pentru că te-ai speria și nu le-ai mai folosi reteaua sociala!

Facebook foloseste datele de la 1,4 miliarde de utilizatori activi la nivel global ca baza de invatare si optimizare pentru algoritmii care fac legatura între retetele de publicitate si profilul online al unui utilizator.

Chiar daca nu ai intrat niciodata pe Facebook, compania te poate urmari, chiar si fara sa stii.

Peste 15.000 de site-uri contin tracker-uri invizibile, denumite Pixels, care înregistreaza pentru Facebook informatii despre vizitatori.



Comentarii