RECENZIE: Dumnezeu povestit pe intelesul unei femei de Savatie Bastovoi, o carte plina de emotii si incintare intelectuala.

Autorul cartii Dumnezeu povestit pe intelesul unei femei, Ieromonahul Savatie Bastovoi este fara doar si poate unul dintre cei mai populari si apreciati preoti români contemporani, atât în Republica Moldova, cât si în România. (VERIFICA PRETUL!)

Poet, prozator si eseist, foarte iubit de publicul larg pentru ca scrie întotdeauna pe întelesul tuturor despre Dumnezeu si credinta, fara a se teme însa sa critice derapajele Bisericii si ale societatii românesti de pe ambele maluri de Prut.

Autor a peste douazeci de carti vandute intr-un tiraj cumulat de aproape jumatate de milion de exemplar Savatie Bastovoi este unul dintre cei 27 de scriitori romani contemporani care au reprezentat Romania la Salonul de Carte de la Paris din 2013

Cartile si conferintele lui Savatie Bastovoi despre credinta au adus un suflu nou in predica din Romania anilor 2000.
pareri recenzii dumnezeu povestit pe intelesul unei femei

Intotdeauna intrigant, folosind mijloace artistice si practicand amestecarea genurilor, Savatie Bastovoi reuseste totodata sa ramana fidel traditiei ortodoxe. 

Este prezent in Enciclopedia Ortodoxiei Romanesti editata de Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane sub indrumarea Patriarhului Daniel. Este membru al Uniunii Scriitorilor si al Uniunii Jurnalistilor din Moldova. 

Dintre cartile sale cele mai cunoscute fac parte: Antiparenting, A iubi inseamna a ierta, Intre Freud si Hristos, Cartea despre femei, Nebunul (roman), Diavolul este politic corect (roman), Iepurii nu mor (roman tradus in franceza si italiana), Invataturile unei prostituate batrine catre fiul sau handicapat (roman tradus in franceza).

Revenind la cartea de fata, "Dumnezeu povestit pe intelesul unei femei" aceasta este pe jumatate o fantana de raspunsuri, iar cealalta jumatate se constiuie in adevarate sclipiri de lumina. 

Toate îmbracate impreuna într-o aura de simplitate si de frumos, caracteristice Parintelui Savatie. O foarte buna calauza de nou început.

Dumnezeu povestit pe înțelesul unei femei, surprinde încă de la titlul ales, sugerând la o primă privire ideea că Dumnezeu se descoperă cu totul diferit femeilor și bărbaților, idee ce te aruncă imediat în judecăți de ordin sexist.

Pentru cei ce aleg să deschidă cartea sau măcar să o întoarcă pe partea cealaltă, misterul titlului se va risipi instantaneu. 

Iar aceasta deoarece autorul menționează cât se poate de clar că acesta vine strict de la faptul că jurnalista Doina Popa de la revista VIP Magazin l-a rugat să-i răspundă la un număr de 33 de întrebări despre Dumnezeu și credință. Rodul acestui interviu s-a concretizat ulterior în acest volum.

De la gradina Raiului si facerea lumii pina la stihiile care ajung sa se razbune pe oameni, intrebarile te mentin intr-o asteptare plina de emotii si incintare intelectuala.

O poveste despre zodii si genealogii, spaime si prejudecati, iubire si tradare, scrisa cu iscusinta unui romancier si delicatetea unui poet. 

Referintele la texte vechi si comentariile de mare finete teologica descopera un Dumnezeu plin de iubire si explica in cuvinte simple marile contradictii reprosate Bibliei.

Parerile desigur sunt impartite. Unii considera ca "Dumnezeu povestit pe intelesul unei femei" este o carte sexista, pentru ca "normal femeile stau altfel cu intelesul", altii ca  e o carte ce te face sa doresti sa fii o fiinta mai buna si mai plina de iubire. 
MAI POTI CITI