Biografia NADIA DULUMAN. Wiki de artista multitalentata de la Modelling la Muzica populara.

Incepem aceasta scurta biografie a Nadiei Duluman prin va spune ca talentata vasluianca îi uraste.... pe ipocriti, mincinosi si pe oamenii prefacuti.

Persoana foarte deschisa, vesela, optimista care incearca sa faca majoritatea lucrurilor într-un mod placut, Nadia Duluman s-a nascut la data de 19 iunie 1977 în comuna Muntenii de Sus localitate aflata în apropierea orasului Vaslui.

Nadia este cel de-al treilea copil din cei patru ai familiei de oameni modesti si simpli de la tara, Vasile si Maria  Duluman.

Ca orice fetita a vrut sa fie frumoasa si în centrul atentiei înca de când învata primii pasi. La gradinita, toata garderoba mamei era „împrumutata“ de Nadia pentru prezentari de moda.

In anul 1996 Nadia Duluman a absolvit Scoala Normala ” Alexandru Vlahuta” din Barlad, an în care si-a început cariera de dascal in satul natal, iar în anul 2010 a finalizat cursurile Facultatii de Drept, la Universitatea “Danubius” Galati.
nadia duluman biografie wiki vasluianca talentata

A urmat cursuri profesioniste de modelling, pe care le-a asolvit cu brio, ocazie cu care a defilat pe podiumurile din toata tara.

Muzica este o alta pasiune a Nadiei Duluman.

În anul 2005, la o petrecere, a fost vazuta de compozitorul Marcel Iorga în timp ce interpreta o melodie populara si i-a propus sa-i compuna mai multe piese etno si sa le înregistreze.

Primul album, «Mama vrea sa ma marit», contine 14 piese si a fost lansat la începutul anului 2010.

Indrumată cu profesionalism de maestrul dirijor, compozitor și orchestrator Viorel Leancă și textiera Mihaela Sfichi și ea interpretă de muzică populară din zona Bucovinei, Nadia a reusesit sa isi faca un nume in muzica populara.

În mai putin de doi ani, Nadia Duluman, areușiot să aducă în atenția publicului două albume de muzică populară:
  • primul intitulându-se ” I-auzi cântă moldovenii”, album care conține 16 piese, fiind scos pe piata de Casa de Producție Anasound,
  • cel de-al doilea album sub numele de ” Răsună din vale o fanfară”, album ce conține 17 piese, scos cu Casa de Producție Ijac Music, toate cele 33 de piese fiind compuse și orchestrate de maestru Viorel Leancă și Orchestra Artistică Ciprian Porumbescu Suceava. 
In paralel, a filmat și foarte multe videoclipuri, care s-au bucurat de un real succes : ”Zi-i rusească după mine”, ”Sus români din lumea mare” regia, Vlad Iorga și ” Eu îs fată din Vaslui” regia Studionik.

Harul artistic al Nadiei Duluman este puternic inradacinat in traditia unei vetre folclorice de referinta a judetului Vaslui - Munteii de Sus.

Si incheiem prin a va spune care este reteta succesului Nadiei Duluman:  punctualitate, seriozitate, vointa, perseverenta si foarte multa munca...