Carnea ARTIFICIALA pentru Consum UMAN oportunitate de afacere de miliarde.

Nemtii de la PHW/Wiesenhof sunt de parere ca in curand CARNEA ARTIFICIALA sau cum mai este numita, "carne de laborator" este urmatorul "big thing" din industria alimentara internationala.

Da... ati citit bine. In curand "vedeta" retetelor culinare nu va mai fi, sa zicem carnea de vanat, ci carnea crescuta "in vitro".

Chiar daca pare o poveste SF, carnea artificiala mai are un pic si va ajunge in marile restaurante si apoi desigur va fi comercializata pe scara larga.

Carnea artificiala, denumita si carne in vitro, este produsa prin cresterea celulelor musculare animale în laborator.

Conform producatorilor, acestea ar fi prelevate de la pui "fara durere", astfel ca ONG-urile pentru protectia animalelor si asociatiile de vegani cu siguranta vor saluta dezvoltarea tehnicii de producere a carnii in vitro.
pareri carne artificala in vitro idei de afaceri sf

Echipa Universitatii din Maastricht implicata in crearea carni artificiale tine sa intareasca parerea ca: "Nu este vorba despre o imitatie, despre un produs vegetal. Este chiar carne, cu toate proprietatile ei naturale, indiferent din ce perspectiva ar fi analizata..."

Tot acesti cercetatori sunt aceia care dau definitia: Carnea artificiala este un produs care nu a fost niciodata parte a unui animal.

Avantajul carnii produse artificial, numita si carne in vitro, consta in oportunitatea de a reduce cerintele de resurse ridicate care apar in productia de carne.

CEO-ul SuperMeat a evocat si studii in care carnea „din epubreta” se zice ar putea reduce emisiile de gaze cu efect de sera si ar reduce consumul de apa si de teren.

Profesorul de filosofie la Universitatea din Lüneburg, Richard David Precht, de exemplu, vede carnea din laborator ca „solutia la o problema umana, din punct de vedere etic, economic si ecologic”.

Dupa cum spuneam la inceput, Cel mai mare producator de carne de pasare din Germania, PHW/Wiesenhof, a decis sa intre pe segmentul productiei de carne realizata artificial, în laborator, prin achizitia unei participatii minoritare la start-up-ul israelian SuperMeat.

Cele doua companii s-au asociat, recent, pe segmentele de cercetare, dezvoltare si distributie.

Concernul PHW-Gruppe / Lohmann & Co. AG este cel mai mare crescator si producator de carne de pasare din Germania, cu 4,5 milioane de pasari taiate saptamanal.

In plus, compania germana furnizeaza hrana si vaccinuri pentru animale, ca si suplimente alimentare, in cadrul unui grup de peste 35 de companii independente.

Revenind la carnea artificiala de laborator, este cert ca in absenta structurilor osoase, dar si a unei bune parti a grasimilor, a nutrientilor naturali proveniti din furaje, a absentei hranirii carnii de un sistem circulatoriu cu sange, carnea in vitro este mai putin gustoasa.

Insa cei care o promoveaza sunt de parere ca aceasta carne artificiala este solutia pentru a asigura hrana omenerii intr-un mod ieftin si accesibil.

Oare asa sa fie??? Care este opinia voastra in legatura cu afacerea de miliarde a carnii de laborator?