BIOGRAFIA ANCA SURDU de la Exatlon la gimnastică aerobica si Healthy Spine.

Inainte de a vedea pe scurt wiki-ul profesional al Ancai Surdu va spunem ca aceasta face parte din echipa Exatlon a celor zece "faimosi".

Din echipa faimosilor mai fac parte urmatoarele vedete: cantareata Anda Adam, gimnasta Diana Bulimar, medaliata la competitii olimpice si europene, Vladimir Draghia, fost inotator de performanta si actor cunoscut,  Giani Kirita - fost fotbalist la clubul Dinamo, Catalin Cazacu, campion de motociclism viteza, cantareata Claudia Pavel (Cream), cantareata Anda Adam, Diana Belbita, luptatoare profesionista de MMA, supranumita Printesa Razboinica, Ion Oncescu, luptator profesionist de skandenberg, multiplu campion mondial si european, si Andrei Stoica, multiplu campion mondial la kickboxing, categoria light heavyweight.

Revenind la biografia sportivei Anca Surdu, aflati ca aceasta a inceput sa practice sport de foarte mica, de la patru ani.
biografie anca surdu wiki de campioana

Pentru ca era un copil foarte activ, parintii au dat-o la gimnastica sportiva.

Facea antrenamente de trei ori pe saptamana, dar nu s-a pus problema sa se indrept catre sportul de performanta pana la varsta de 14 ani, cand a intrat in lotul national de juniori de gimnastica aerobica.

Dupa mai putin de un an, Anca Surdu a facut parte din lotul national de juniori, in cadrul caruia, cu ajutorul antrenoarei Cristina Spanu, a castigat numeroase medalii pe plan mondial si european.

Insa adevarata provocare a fost cand a implinit varsta de 18 ani si a trecut la categoria seniori, fiind componenta a lotului national de seniori, coordonat de Maria Fumea.

A urmat cea mai frumoasa, dar si cea mai grea perioada din cariera de gimnasta. A adaugat la palmaresul sau medalii dupa medalii, iar ultima competitie a reprezentat punctul culminant al carierei sale de gimnasta.

Cu doua medalii de aur si una de argint la campionatul mondial, dupa ani de munca, Anca poate spune cu mandrie ca si-a indeplinit visul.

Dupa terminarea carierei în sportul de perfomanta, a simtit ca trebuie sa dea mai departe din pasiunea ei pentru miscare, asa ca a  ramas în domeniul sportiv ca antrenor de fitness.

Anca Surdu crede cu tarie ca sportul, indiferent de forma lui, trebuie sa faca parte din activitatiile noastre zilnice, pentru a putea avea o stare generala de sanatate cât mai buna, dar si pentru a ne putea dezvolta cât mai frumos din punct de vedere mental.

Anca a apărut şi la televizor, la matinalul de la Antena 1 „Neatza cu Răzvan şi Dani“, unde a promovat conceptul „Healthy Spine“.

Acesta are ca scop dezvoltarea musculaturii din zona mediană (abdominală şi cea lombară) şi dezvoltarea unei posturi corecte. Programul poate fi executat de persoane de toate vârstele.

Healthy Spine îmbunătăţeşte starea generală a coloanei vertebrale. Se pune accent pe postură, cu exerciţii uşoare, pe care oricine le poate executa încă de la început.

Acest concept este gândit în principal pentru persoanele care vor să preîntâmpine problemele de spate şi să îşi corecteze postura, prin întărirea musculaturii de jur împrejurul coloanei vertebrale şi prin detensionarea coloanei“, a precizat campioana mondială.

Anca Surdu si-a luat examenul de licenţă la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, în acelaşi timp cu alte sportive celebre, precum tenismena Simona Halep, gimnasta Corina Constantin şi atleta Claudia Bobocea.
MAI POTI CITI