INTELIGENTA ARTIFICIALA Google are un COPIL "AI" care e mai BUN decat cel construit de oameni!

AI WIKI. In ultimele luni ale lui 2017 INTELIGENTA ARTIFICIALA a inceput sa evolueze intr-un ritm alert. Este drept ca noi ne certam pe salarii si modificari de legi si ignoram cu desvarsire acest fenomen care evolueaza rapid.

Nu uitati ca alte tari iau foarte in serios, INTELIGENTA ARTIFICIALA si ceea ce poate ea reprezenta pentru viitorul omenerii.

Arabia Saudita a acordat robotului social SOPHIA cetatenie ca si oricarui alt om, iar Emiratele Arabe au primul ministru al Inteligentei Artificiale.

De aceea consideram ca AI-urile sunt noile "vedete" al lumii contemporane si vom incerca sa va tinem la curent cu cele mai noi evolutii din acest domeniu care unora le trezeste cosmaruri (vezi declaratiile lui Elon Musk), iar altora viziunea unui viitor in care masina si omul se "vor uni" intr-un tot supra-uman (vezi Ray Kurzweil).
wiki inteligenta artificiala pareri contradictorii

Inteligență artificială actuala da semne de rasism, poate compune muzică și amenință să aibă sentimente în curând. Se apropie tot mai mult de om.

Dar cel puțin putem fi liniștiți că ramanem cei care controleaza AI-ul. Suntem aproape de a fi... Dumnezeul ei, nu? Gresit!

În luna mai 2017, Google Brain a anunțat crearea AutoML, un AI capabil să isi genereze propriile AI-uri.

Acum, și-a creat propriul "copil" care a depășit ca si performanta toate Inteligentele Artificiale create de oameni.

"Copilul", botezat NASNet  a efectuat un test în care a trebuit să identifice in timp real obiecte, cum ar fi oameni, mașini sau semafoare.

NASNet a învățat prin "reinforcement learning". Această metodă strictă, dar eficientă, a fost repetată de mii de ori.

În cele din urmă, NASNet a depășit performanțele omului - și a devenit cu 1,2% mai precis și cu 4% mai eficient.

Oare viitorul arată simultan plin de pericole necunoscute și in acelasi timp fascinant prin perspectivele care se deschid?

Un sistem asemănător NASNet ar putea contribui la crearea unor roboți cu AI, la îmbunătățirea autoturismelor autonome sau chiar la ajutarea persoanelor cu deficiențe de vedere să-și recapete vederea.

Cu toate acestea, tehnologia AI ridică multe intrebari pentru unii.

Jesus Diaz spune ca isi poate imagina unele aplicații distopiene ale AI-ului, cum ar fi supravegherea automată, în care computerele analizează în mod constant imaginile pentru a identifica obiecte sau activități pe care le-ar considera suspicioase.

Aceasta ar reprezenta un real avantaj pentru siguranța publică sau... ar putea conduce la formarea unui stat politienesc.

De asemenea, Diaz a declarat ca isi poate imagina perfectionarea sistemului de a recunoaștere a fețelor pasagagerilor avioanelor și inclusiv de capacitatea de a urmari cu usurinta o persoana printr-un oraș superaglomerat.

Viitorul alaturi de AI, o distopie sau o utopie?