Biografia Radu Dimofte Mogulul imobilar fara chip si poze, unul dintre cei mai discreti oameni de afaceri.

Inainte de a vedea care este in mare biografia lui Radu Dimofte (un wiki al afacerilor), omul supranumit "mogulul imobiliar fara chip al Bucurestiului" va spunem ca potrivit topului Capital 300 pe 2017 acesta ocupa locul 9 cu o avere estimata la 370-400 milioane de euro (in 2016, se afla pe locul 10 cu o avere de 280-300 milioane de euro).

Radu Dimofte a reusit pâna în prezent sa se tina departe de ochii publicului. La fel ca în cazul lui Zoltan Teszari, de-a lungul timpului au fost facute publice doar câteva fotografii ale acestui misterios milionar, a carui avere a fost estimata la circa 200 de milioane de euro.

De aceea pentru a realiza o adevarata biografie este aproape imposibil. Radu Dimofte este fiul lui Zerlin Dimofte.

Pe la mijlocul anilor ‘80, Radu Dimofte a fugit in Statele Unite, unde a lucrat ca portar de hotel, apoi sef de tura. S-a intors in tara dupa Revolutia din '89.
biografie wiki radu dimofte

Ininte de a fugi in America, Radu Dimofte lucrase la un "shop" pe litoral, impreuna cu Puiu Popoviciu.

Despre Radu Dimofte se mai spune ca îsi petrece timpul mai mult în Monaco, dar si ca atunci când vine în România  ia parte doar la evenimente private.

Radu Dimofte detine aproape 50% din Practic Bucuresti, unul dintre cei mai mari proprietari de spatii comerciale din Capitala, Casa Doina (50%) si Wellkept Imobiliare, companie care desfasoara activitati de dezvoltare imobiliara si de management în domeniul imobiliar.

Afaceristul Radu Dimofte a fost, pâna în urma cu câtiva ani, principalul partener de afaceri al lui Gabriel "Puiu" Popoviciu, împartind cu acesta controlul asupra proiectului rezidential si de retail Baneasa, al hotelurilor Howard Johnson (acum Sheraton), Ramada Park si Ramada Plaza din Bucuresti, dar si o serie de alte afaceri imobiliare, printre care spatii de birouri si de retail în zona centrala a Capitalei.

In iulie 2017 Radu Dimofte impeuna cu Nicolae Badea si Lucian Vlad, care au lansat, recent, Sphera Franchise Group, reunind companiile care detin brandurile KFC, Pizza Hut si Pizza Hut Delivery pe mai multe piete si creând astfel cel mai mare grup de restaurante din România, au scos la vânzare grupul si vor sa listeze si un pachet minoritar de actiuni pe bursa de la Bucuresti. O tranzactie estimata la aproximativ 170-180 de milioane de euro.

Una dintre cele mai cautate zone rezidentiale din Monaco este Houston Palace. 
Cautata in special de catre est-europeni sau arabi. Preturile sunt foarte mari - pleaca de la 7500 pana la 12 sau chiar 15 mii de euro pe luna. Aici si-a inchiriat Radu Dimofte, o resedinta, la adresa Monaco, 7 Av. Princesse Grace.