Exercitii Anti-STRES la serviciu. Scapa de TENSIUNE la locul de munca.

Ai momente atât de încarcate si stresante la munca încât sim i ca vrei sa lasi totul balta si sa-t i dai demisia? Î ti dezvaluim atunci câteva activita ti fizice care te vor detensiona rapid si eficient.

Muncim într-un ritm alert, la foc continuu, și tot mai des auzim în jurul nostru persoane care suferă de sindromul burnout dar, cumva, ne imaginăm, că noi nu vom ajunge niciodată acolo.

Abia ne mai facem timp pentru activităţile de bază, sărim peste mese, uităm să ne hidratăm, stăm neclintiţi cu orele în faţa monitorului.

Nu-i așa că ai momente în care ești efectiv ca o oală sub presiune, gata în orice moment să explodezi?

Nu este cazul să treci prin asemenea situaţii, nu trebuie sa lasi stresul să te controleze. Iată ce poţi face ori de câte ori simţi că ești pe punctul de a pierde controlul.
exercitii de relaxare la munca antistres

Detensioneaza-ti corpul! Ridica-te de la birou si fa câteva exercitii de stretching, te vor detensiona si vor ajuta si circulatia sângelui, oxigenând mai bine creierul.

De asemenea, poti continua cu câteva exercitii care sa  te remonteze si sa-ti mai consume din energia negativa acumulata.

Poti face niste genuflexiuni, de exemplu, nu iti trebuie un loc special si sunt niste exercitii fizice foarte eficiente.

Atentia indreptata asupra respiratiei! O alta modalitate de a te elibera de stres si care functioneaza garantat, este sa faci câteva exercitii de respiratie constienta.

Stai asezat, cu spatele sprijinit, mâinile relaxate. Inspira lent, pe nas, pâna numeri la sapte.

Tine-ti respiratia pâna numeri la patru, apoi expira, usor, pâna numeri la sapte. Repeta de mai multe ori si vei simti ca te-ai relaxat complet.

Concentreaza-te asupra momentului prezent! Întreaba-te ce problema ai în acest moment. Niciuna!

Pentru ca întreaga atentie îti este absorbita de clipa acum. Practic, situatiile la birou te coplesesc atât de mult încât pierzi însasi senzatia vietii.

Porti în minte povara sutelor de lucruri pe care trebuie sa le faci în viitor, în loc sa te concentrezi asupra singurului lucru pe care-l poti face acum.

Eckhart Tolle spunea ca poti face întotdeauna fata clipei prezente, dar nu poti face fata viitorului – si nici nu trebuie, poti actiona doar în momentul prezent!

Suna un prieten sau o persoana draga. Spune-i ca nu ai foarte mult timp, dar ti-ai dorit sa-i auzi vocea si sa-i spui cât de mult o iubesti.

Vei vedea ce sentiment placut va ramâne mult timp dupa ce vei încheia conversatia. Este posibil ca zâmbetul sa-ti mai ramâna întiparit pe chip mult timp.