Beneficiile algelor marine. O DIETA in care incluzi algele marine te va ajuta să-ti mentii Silueta.

Parerea oamenilor de stiinta este ca ALGELE reprezintă originea unică a substanțelor nutritive din întreaga existență.

Algele sunt sursa primară, prima formă de viață de pe pământ și furnizează toate vitaminele, mineralele, aminoacizii,

In acest moment au fost descoperite peste 30.000 de specii de alge, dar le vom aminti pe cele mai importante pentru sănătate.

Pe piață se găsesc alge marine comestibile (kombu, nori, wakame, arame, dulse care se pot folosi în salate, supe etc.).

Putem consuma ALGELE atat sub formă de ceaiuri cat si ca suplimente nutritive.
Pareri Beneficiile algelor marine in Dieta

Algele aduc fericirea! Serotonina și norepinefrina, hormonii care creează starea de bine a organismului, mai pot fi obținuți din triptofan și L-Fenil-alanină, aminoacizi prezenți în anumite proteine alimentare.

Algele conțin in compozitie aproximativ 60% din proteine și sunt derivate ale celor opt aminoacizi esențiali.

Algele conțin toate substanțele nutritive cunoscute de om, inclusiv pe cele care au un efect pozitiv asupra sistemului nervos.

Ele furnizează substanțele nutritive esențiale, pe care organismul le consumă in conditii de stres.

Algele verzi-albastre au cea mai bună concentrație de substanțe nutritive ușor digerabile, compuși care ard grăsimea, vitamine (A, B, C, D, E) și minerale (calciu, magneziu, fier, fosfor, iod) care protejează și vindecă organismul.

Ele mai conțin și o paletă întreagă de alte substanțe, printre care acizi grași esențiali și bacterii care fac ca sistemul digestiv să funcționeze mult mai eficient și care te protejează împotriva maladiilor. 

Algele marine întăresc imunitatea organismului, au proprietăți tonifiante, remineralizante, normalizează circulația sanguină, stimulează metabolismul, furnizează un conținut mare de fibre ajutând la reglarea tranzitului intestinal, sunt recomandate în anemie și rahitism.

Spirulina este o microalgă ce se cultivă în crescătorii si este de un real ajutor in dieta. Conține 60-70% proteine complete.

Spirulina reglează concentrația zahărului din sânge și poftele alimentare, fiind astfel un aliment de bază în curele de slăbire. Se recomandă administrarea înainte de masă.

O alta alga importanta este Chlorella, cea care contro­lează colesterolul.

Chlorella este o algă de apă dulce, bogată în elemente nutritive: proteine, vitamina B12, vitaminele C și E, zinc, fier, clorofilă și acizi grași esențiali.

Studiile au arătat că această algă întărește sistemul imunitar, reduce colestrolul și previne rigidizarea arterelor.

Prin conținutul său bogat în carotenoide (substanțe puternic antioxidante) Chlorella are rol preventiv împotriva cancerului. 

De asemenea, ajută la eliminarea metalelor grele din organism, fiind indicată în curele de detoxifiere. Se poate administra sub formă uscată, ca pulbere sau capsule, circa 3-4 grame zilnic, înainte de masă
MAI POTI CITI