TUDOSE Prim Ministru DEMISIA daca Guvernul s-a prabusit!

TUDOSE vs DRAGNEA: "Nu as putea spune ca suntem intr-un moment fericit al relatiei dintre noi."  Dezvaluri dintr-o istorie recenta care s-a scris inainte sa se fi intamplat.

Invitat la Gadea in emisiune, Mihai Tudose a declarat ca va demisiona! Insa nu oricand si oricum. Tudose ia in calcul eventuala demisie doar daca: "Da, am spus-o foarte clar, am spus-o unui cerc de trei, maximum patru persoane, ca imi dau demisia. Daca lucrurile stau asa de rau si Guvernul s-a prabusit, pai hai sa mergem acasa, ca inseamna ca nu facem bine..."

Tot  acest tavalug de evenimnente a inceput odata cu aparitia in spatiul public a unui sondaj efectuat de Avangard, care de la bun inceput a ridicat semne de intrebare.

Un sondaj considerat de Mihai Tudose ca fiind: O FACATURA! Si mai mult chiar, Premierul a declarat fara sa clipeasca ca: "Nu sunt sociolog, dar din ceea ce am vorbit cu ceilalti, daca nu ai mancat niste copii dimineata, n-ai cum cazi in doua saptamani de la 40% la 20%..."

Speculatiile pe marginea unui nou razboi mai mult sau mai putin vizibil izbucnit intre liderul PSD si seful Guvernului au crescut in amploare dupa ce sociologul Marius Pieleanu a prezentat public vineri datele unui sondaj de opinie realizat de Avangarde, care anunta prabusirea imaginii Guvernului si a premierului Tudose in ochii publicului de la o luna la alta.

Unele voci bine informate au interpretat sondajul drept o declaratie clara de razboi facuta de Dragnea premierului sau neascultator.

Sa nu ignorma faptul ca Tudose a spus ca are si anumite nemultumiri referitoare la implicarea PSD-ului în cazul anumitor decizii guvernamentale.

"Mici amanunte, cu ghilimele sau fara, (...) despre nivelul de implicare al partidului în anumite decizii guvernamentale, modul în care se face, le vom discuta mâine (...) si vom trage concluziile. Daca lucrurile pot functiona altfel, vor functiona altfel, daca nu, e clar ca cineva trebuie sa plece acasa", a spus Premierul.

În acest context super-tensionat si care împarte PSD în mai multe tabere, ramâne de vazut în ce masura va reusi Tudose sa obtina sustinerea în partid pentru masurile radicale pe care le vrea.

Autoritatea lui Liviu Dragnea în rândul social-democratilor va fi testata din nou dupa episodul Grindeanu.

Cine va câstiga acum? Dragnea sau Tudose?